Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Verwenavonden voor vrijwilligers Nieuw Rijsenburgh

SOMMELSDIJK – "Het klinkt afgezaagd, maar toch herhaal ik het weer: zonder jullie redden we het niet meer!" Het zijn twee regels uit het gedicht waarmee coördinator vrijwilligerswerk Lia Vervloet van Nieuw Rijsenburgh vorige week dinsdag- en woensdagavond in totaal zo'n 125 vrijwilligers welkom heette die, verdeeld over twee verschillende groepen, een gezellige avond kregen aangeboden in Nieuw Rijsenburgh.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Het waren een soort verwenavonden, om de vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet voor het woonzorgcentrum en zijn bewoners. En voor het feit dat die keer op keer op de vrijwilligers kunnen rekenen, "terwijl op de zorg nog steeds wordt gekort en het aannemen van nieuw personeel wordt opgeschort", zo liet het welkomstgedicht ook horen.

Workshops

Tijdens de eerste avond, dinsdag, kregen de vrijwilligers een viertal workshops aangeboden. Ze konden kiezen aan welke ze deelnamen: een workshop bloemschikken, tekstbord maken, sieraad maken of fotografie. Zo'n veertig vrijwilligers kozen voor een creatieve workshopavond met veel onderlinge gezelligheid. Terwijl onder hun handen iets moois tot stand kwam, werden ze regelmatig bediend met smakelijke hapjes en drankjes.

Diner

Maar wie liever een héle avond dit culinaire genot had, kon kiezen voor deelname aan een driegangendiner, dat de volgende avond op het programma stond. Daarvoor zetten zo'n 85 vrijwilligers zich aan tafel in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh. Na een overheerlijke soep werden daar drie verschillende stamppotten geserveerd: boerenkool, hete bliksem en hutspot, compleet met rookworst, rolladeplakjes en spekkaantjes. En natuurlijk een verfrissend dessert aan 't eind.

Jubilarissen

Tijdens beide avonden werden ook diegenen in het zonnetje gezet die als vrijwilliger een jubileumwaardig aantal jaren in Nieuw Rijsenburgh actief zijn. Het waren Riet de Bakker, Marijke Mackloet en Anja Vroegindeweij die alle drie 12,5 vrijwillige dienstjaren hebben vervuld, terwijl Jannie van Rumpt er maar liefst 35 jaar op heeft zitten. Als extra blijk van waardering kregen zij op hun vrijwilligersavond een VVV-bon en een kleurige bos bloemen mee naar huis.

Altijd welkom

In totaal heeft Nieuw Rijsenburgh momenteel ca. 230 vrijwilligers en dat aantal groeit nog steeds. "Velen melden zich spontaan bij ons aan. Ze voelen zich hier waardevol en voldaan", zo verwoordde Lia Vervloet het in haar gedicht, en zij en locatiemanager Yvonne de Waal benadrukten dat nieuwe vrijwilligers te allen tijde welkom zijn. Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan contact opnemen met Lia, tel. 06 83966427 (maandag t/m woensdag), e-mail l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.

Afbeelding