De oprichting van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee is een feit. De initiatiefnemers zetten hun handtekeningen bij de notaris.
De oprichting van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee is een feit. De initiatiefnemers zetten hun handtekeningen bij de notaris. Foto: pr

"De O-G-O is er voor alle mensen op Goeree-Overflakkee"

Frisse start lokale ouderenvereniging

GOEREE-OVERFLAKKEE - De handtekeningen zijn gezet, de statuten zijn bij de notaris vastgelegd en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is gedaan. Per 17 november is de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) een feit. Op 2 januari 2016 starten de eerste activiteiten met een bingo in de Sperwer in Sommelsdijk en een kaartmiddag in het Dienstencentrum in Middelharnis.

Bestuursleden Koos de Boed (voorzitter), Riek Jordaan (secretaris) en Jan Verboom (penningmeester) hebben de koppen bij elkaar gestoken. "De O-G-O is er voor alle mensen op Goeree-Overflakkee. Iedereen kan lid worden." De O-G-O organiseert onder andere de bekende, gezellige bingo's, kaartmiddagen, fietstochtjes, dagreisjes en themamiddagen.

Belangenbehartiging

Om ook de belangenbehartiging te kunnen doen en kortingen te verkrijgen bij zorgaanbieders, sluit de vereniging zich via de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland aan bij de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden.

Nieuwsbrief

Om de leden te informeren, wordt zesmaal per jaar een nieuwsbrief uitgebracht. Hierin wordt het programma voor de komende maanden vermeld en wordt aandacht geschonken aan leden die 80 en 85 jaar zijn geworden. Het bestuur dat bestaat uit vier personen, zou graag een vijfde persoon verwelkomen, die zich met administratieve en organisatorische zaken wil bezighouden.

De nieuwe vereniging wil een oplossing bieden voor de problemen, in de landelijk media breed uitgemeten, bij de ANBO. "Onze club is voor en door de ouderen op Goeree-Overflakkee. Zo komt ook het grootste deel van de contributie ten goede aan de lokale activiteiten." Het lidmaatschap is 25 euro per jaar en voor een partner 20 euro. Wordt u voor 1 december lid van de O-G-O, dan betaalt u voor heel 2016, 20 euro en 15 euro voor de partner. U kunt bellen met het secretariaat, mevrouw Jordaan, tel: 06-5028 5629 of mailen naar h.jordaan1948@hotmail.nl. U kunt er ook voor de kiezen de bon die bij dit artikel is afgedrukt in te vullen en op te sturen naar: Secretariaat O-G-O, Hobius de Krijgerlaan 36, 3245 XG Sommelsdijk.