Afbeelding
Foto: pr

Karen Witemeyer bezoekt Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK - Zaterdag 21 november is de schrijfster Karen Witemeyer op bezoek bij Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk.

Karen Witemeyer is een auteur met een grote voorliefde voor de 19e eeuw. "Ik heb altijd al van historische romans gehouden en vooral de 19e eeuw is een van mijn favoriete tijdperken. Al sinds ik in Texas woon, wilde ik mijn verhalen hier plaats laten vinden, die zich zouden afspelen in de late jaren van 1800. Rond 1880 was er sprake van grote veranderingen, de Indianen werden niet meer aangevallen en men was bezig een spoorweg aan te leggen door de centrale en westelijke gebieden van de staat Texas. Er ontstonden nieuwe steden en families kwamen in beweging, het perfecte scenario voor het decor van mijn verhalen." En daar heeft ze gebruik van gemaakt, zo blijkt uit haar romans: 'Geknipt voor elkaar', 'Hoofd in de wolken', 'Het geheim van de smid', 'Strootjesbruid', 'Buitgemaakt' en 'De koppelaarster'.

Karen hoopt dat lezers door haar verhalen even weg kunnen dromen naar een andere wereld. "Ik wil hen een korte ontsnapping bieden uit de stress van het normale leven door hen mee laten leven met de romantische avonturen van de personages in het verhaal, waardoor lezers redenen vinden om te glimlachen. Ik weet dat de meeste van mijn lezers al christen zijn en daarom hoop ik bovenal dat mijn verhalen hen bemoedigen, hen uitdagen om te groeien in hun geloof, of hen misschien gewoon herinneren aan de dingen waarvan ze al weten dat ze de waarheid zijn.

Bent u niet in de gelegenheid en wilt u toch een gesigneerd exemplaar van het zojuist verschenen boek 'Het najagen waard', dan kunt u dit telefonisch of per mail doorgeven. Boekhandel Van der Boom, Voorstraat 41, Sommelsdijk. Tel. 0187-482614.