Het showroomteam van Bouwcenter Esselink.
Het showroomteam van Bouwcenter Esselink. Foto: Adri van der Laan

Druk bezochte Vuur & Vlamdagen bij Bouwcenter Esselink

MIDDELHARNIS – Vrijdag en zaterdag waren de Vuur & Vlamdagen bij Bouwcenter Esselink. Warm, gezellig en druk was het in de sfeervol ingerichte showroom, waar veel haarden brandend waren opgesteld. De komende weken zal de showroom nog in dezelfde sfeer blijven.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Kees Hartman, hoofd van de showroom van Bouwcenter Esselink, geeft graag een rondleiding tussen de verschillende sfeervolle haarden en kachels. Hij herinnert zich nog dat men bij Esselink, zo'n 25 jaar geleden, begon met de voorloper van de Vuur & Vlamdagen. "We tilden diverse haarden naar boven in ons toenmalige bedrijfspand aan de Molenweg te Middelharnis. Er werd een advertentie in de krant geplaatst en het werd zowaar druk!"

Vanaf die tijd kreeg de consument steeds meer oog voor de verschillende mogelijkheden van sfeerverwarming. Er kwam meer behoefte aan een gezellige warmtebron waar men omheen kon zitten. Stoken met een open haard was geen optimale oplossing. Zo'n 80% van de geproduceerde warmte verdween in de schoorsteen. Daarnaast produceert een open haard veel fijnstof.

In de loop der jaren zijn er verschillende soorten warmtebronnen bij gekomen. Zo zijn er de voor- en inzethaarden, de vrijstaande en hangende haarden, op hout of gas gestookt. De huidige generatie gasgestookte haarden zijn bijna niet meer te onderscheiden van echt houtgestookte haarden.

Daarnaast zijn er de steeds populairder wordende elektrische sfeerhaarden, die een sfeervolle aanblik geven in de woonkamer. Bij deze haarden is de installatie erg gemakkelijk, een stopcontact is voldoende.

Wie zich wil oriënteren op het gebied van sfeerhaarden of -verwarming kan terecht in de showroom van Bouwcenter Esselink en zich laten verrassen door het uitgebreide assortiment. Voor ieder budget is er een mogelijkheid. Het plaatsen en aansluiten van een haard is geen enkel probleem en kan desgewenst ook via Bouwcenter Esselink verzorgd worden.