Zaterdag oliebollenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad houdt zaterdag 14 november de jaarlijkse oliebollenactie. Dit gebeurt ook nu weer op geheel Goeree-Overflakkee.

De opbrengst is bestemd voor het project waar de Stichting zich dit jaar voor inzet: 'Vakonderwijs, doe het zelf'.

Voor de ontwikkeling van een land en het verbeteren van de levensomstandigheden is het uitermate belangrijk dat er goede en voldoende onderwijsvoorzieningen zijn. Het kunnen aanbieden van goed onderwijs kan een land een impuls geven om het welvaartsniveau te verhogen. Dat betekent dat kinderen op jonge leeftijd naar school moeten kunnen en na het basisonderwijs gaan instromen in het voortgezet onderwijs. Hierbij moet gedacht worden aan opleidingen voor timmerman, kleermaker, elektricien, kapper of ICT'er. Na deze opleidingen kunnen de mensen ook worden opgeleid tot docent om zelf vakonderwijs te geven, zodat zij de door hen opgedane vakkennis kunnen overdragen aan anderen.

Partnerorganisaties van Woord en Daad investeren in het bevorderen van de toegang tot onderwijs en vakscholing. Woord en Daad wil daarbij de partnerorganisaties de helpende hand bieden en wij hebben u daar voor nodig.

"U kunt namelijk ook uw steentje bijdragen aan de verbetering en uitbreiding van de onderwijsmogelijkheden, in het bijzonder vakonderwijs, in ontwikkelingslanden, zoals bijvoorbeeld Burkina Faso, Columbia, de Filipijnen, Nicaragua, Oeganda en Zuid-Afrika, door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage! Dat kan door het kopen van oliebollen. Helaas worden de opbrengsten van dit soort acties niet meer door de overheid verdubbeld", aldus de organisatie.

Ook daarom is de oliebollenactie een belangrijke inkomstenbron. Een zak oliebollen kost € 3,-.

Er wordt ook gestart met de verkoop van kerst- en nieuwjaarskaarten. De komende weken komen kinderen langs de deur met setjes kaarten voor de prijs van € 1,50. Het is ook mogelijk om kaarten te bestellen (eventueel via de website van het comité: www.woordendaadgo.nl; u kunt daarop ook de kaarten die te koop zijn bekijken) en af te halen. Hieronder de adressen waar u daarvoor terecht kunt (met uitzondering van Ouddorp). Op sommige adressen zijn ook postzegels te koop met het logo van Woord en Daad. De Woord en Daadpostzegels zijn net zo duur als gewone postzegels, maar een deel van de opbrengst is voor Woord en Daad. De opbrengst is voor hetzelfde doel bestemd als dat van de oliebollen.

Ouddorp: P. Flikweert-Keijzer, De Gracht 8; tel.664907; C. Nelis-Keijzer, Maerenseweg 43; tel. 684849; Goedereede: eventueel op een van de andere adressen in de buurt; Stellendam: C.M. Brinkman-Kievit, Eendrachtsweg 14; tel. 491048; Melissant: J.J. Menheere, Fabiusstraat 63; tel. 602081; Herkingen: A. van Elst, St Elisabethstraat 32a; tel. 669715; Dirksland: E. Baan-Bikker, Wilhelminalaan 16; tel. 603051; R. Zevenbergen, Emmalaan 7; tel. 785021; Sommelsdijk: M.B. Baan, Sommelsdijkse Haven 18; tel. 489995; Middelharnis: A.de Bakker-Hendriksen, Emmalaan 23; tel.487807; Stad aan 't Haringvliet: eventueel op een van de andere adressen in de buurt; Den Bommel: M. Lokker-Zuiddijk, Joh.Frisolaan 13; tel. 612217; Nieuwe-Tonge: C.J. Arensman, Burg.Overdorpstraat 10; tel. 651933; Oude-Tonge: P.van der Sluys, Uranusweg 29; tel.643037l; J.van der Veer-Arensman, Eisenhouwerlaan 38; tel. 848009; Ooltgensplaat: L.J.J. Okker-Braber, Pr. Bernhardstraat 17; tel.663905.

Op bovenstaande adressen kunt u ook de volgende zaken afgeven: gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude buitenlandse munten, spaarzegels en gebruikte brillen. Ook kunt u er een spaarglobe aanvragen om in de loop van het jaar zelf geld voor Woord en Daad te sparen.

Verder kunt u er ook nog informatie opvragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. Tenslotte attenderen wij u nog op de sponsoractie van PLUS Slingerland in Middelharnis. Woord en Daad is één van de doelen waarvoor u in het kader van deze actie zegels kunt sparen. Wilt u Woord en Daad steunen, dan kunt u de spaarkaarten afgeven bij mevr. E. Baan-Bikker, de heer M.B. Baan en mevr. A. de Bakker-Hendriksen (voor de adressen: zie hierboven) en wordt de opbrengst bestemd voor ons jaarthema 'Vakonderwijs, doe het zelf'.