Tijdens de Relatiedag van Bouwcenter Esselink. Foto's: Hans Villerius
Tijdens de Relatiedag van Bouwcenter Esselink. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Relatiedag Bouwcenter Esselink:

'Samenwerken en positief denken!'

SOMMELSDIJK – Nadat commercieel directeur Koos Goedegebuur onlangs zijn veertigjarig jubileum vierde bij Bouwcenter Esselink werd in het kader van dezelfde jubileumviering afgelopen donderdagmiddag en -avond een Relatiedag gehouden. Een dag waarvoor de zakenrelaties van Esselink, en daarmee ook van Koos Goedegebuur, uitgenodigd waren om de banden aan te halen én om inspiratie op te doen voor de komende jaren.

Door Hans Villerius

Voor de genodigden was een gevarieerd programma samengesteld waarin licht sportieve activiteiten, interessante lezingen en gelegenheid elkaar te ontmoeten zich afwisselden. En met een uitstekend verzorgd buffet legde Esselink haar vele gasten 's avonds ook culinair in de watten. Plaats van handeling was Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk.

Samen sterker

De jubilerende directeur ging ter opening van de Relatiedag in op het doel van deze bijeenkomst. "We hebben zeven jaar crisis achter ons en iedereen heeft dit op zijn eigen manier ervaren en beleefd. Hoe zijn we door deze jaren heen gerold? Al touw trekkend om de order, en om te scoren moest je alles uit de kast trekken. Een goede ondernemer wordt daar creatief van. Steeds zoeken naar mogelijkheden om toch de klant naar je toe te trekken en de order te scoren. Soms voor kostprijs en vaak onder de kostprijs. Ook de handel moest daarin in meevoelen. Jullie keken hoever je de prijs nog naar beneden kon trekken, om zo toch nog de kostprijs uit een project te kunnen scoren.
Ieder beleefde deze tijd op zijn eigen wijze. Maar is de crisis nu over? Gedeeltelijk hebben we dat zelf in de hand. Positief denken en handelen, en samenwerken in de bouwketen, dát moet succes geven! Wij geloven in de toekomst met als credo: 'Samen zijn we sterk, we hebben elkaar hard nodig!'", aldus Goedegebuur. "Maar hoe gaan we nu verder? Daar willen we vandaag met elkaar over nadenken en handreikingen voor doen. En leer van deze dag: samen zijn we sterker! Door met anderen aan het ordertouw te trekken komen we verder dan alleen en zullen we meer en beter scoren. Met elkaar kunnen we krachten, kennis en ervaring bundelen en zo scoren voor een beter rendement. Dat is belangrijk, daar moeten we heen, dat moet de richting zijn in de bouw. We moeten stoppen om voor kostprijs of daaronder werken te maken. Dat komt de kwaliteit, de duurzaamheid en de goede naam van de bouw niet ten goede. Om uiteindelijk die orderbal te scoren, vraagt dat je goed kunt mikken. En dát vraagt aandacht, training, conditie, kennis en inschattingsvermogen. Klantgericht werken is de belangrijkste factor voor succesvol ondernemerschap in de bouwbranche. Het advies moet zijn: investeer zowel in personeel als innovatie en ga klantgericht te werk. Als Bouwcenter Esselink willen we hieraan vandaag een bijdrage geven in positief denken en op een andere manier touwtrekken en scoren in de bouwmarkt van de toekomst."

Programma

Om hieraan ook op symbolische wijze invulling te geven, gingen tijdens het dagprogramma de ruim tweehonderd aanwezigen op sportieve wijze en in ongedwongen sfeer in de sporthal van De Staver met elkaar aan de slag met wedstrijdjes touwtrekken en doelschieten met een voetbal waarbij ín het doel heuse keepers van de Middelharnisse voetbalvereniging De Jonge Spartaan stonden.
Maar ook de lezingen van de genodigde sprekers gaven aan dat ondernemers in de praktijk sterker staan wanneer ze met en naast elkaar een groep vormen. Hiervoor werden dan ook handreikingen gedaan. Het waren directeur Pieter Struik van WebNL en van Beeldkracht, die inging op het belang van online succesvol zijn. En drs. Andy Mosmans, universitair docent en merkspecialist, liet zien hoe een bedrijf of een ondernemer zich tot een sterk merk kan maken.

Hartverwarmend

Voor de jubilaris was de Relatiedag een onvergetelijke bijeenkomst, zo sprak hij na afloop, en een hartverwarmende avond. "Ik ben trots op dit mooie bedrijf dat we met elkaar onder de zegen van de Heere hebben mogen uitbouwen. Een bedrijf met een goede naam in onze wijde regio en daarbuiten. Dat is niet alleen te bereiken door de inzet van de directie, maar dat hebben we met heel ons personeel – onder de zegen van de Heere – mogen bereiken."