Het team van Auto Bakker, met Cornelis in het midden (3e van links). Foto: Jasper Hof Photography
Het team van Auto Bakker, met Cornelis in het midden (3e van links). Foto: Jasper Hof Photography Foto: Hans Villerius

Auto Bakker Dirksland in handen van jongere generatie

DIRKSLAND – Het is 'm al vanaf z'n jongensjaren als het ware met de paplepel ingegoten. Dus is het heel niet verwonderlijk dat 'ie in hetzelfde spoor gaat. Cornelis Bakker, inmiddels 30 jaar, heeft per 1 januari jl. het garagebedrijf van z'n vader overgenomen. Auto Bakker, gevestigd aan de Nijverheidsweg in Dirksland. En wat Cornelis met het garagebedrijf wil, daar is hij heel duidelijk over: "een ouderwetse garage zijn, waar vakwerk, persoonlijke aandacht en een vriendelijk praatje heel gewoon zijn, en geen onverwachte kosten worden gepresenteerd."

Door Hans Villerius

Cornelis' vader, Cees Bakker, was ook al in de autowereld werkzaam. Eerst in loondienst, maar in 1992 startte hij in Dirksland zijn eigen garagebedrijf, Auto Bakker. Het gezin Bakker ging naast het bedrijf wonen, waardoor Cornelis vanzelf ook vergroeid raakte met het reilen en zeilen van vaders autobedrijf. Vanaf z'n zestiende ging hij er in z'n vrije tijd ook meer en meer de handen uit de mouwen steken, om er uiteindelijk in loondienst werkzaam te worden. Dat was elf jaar geleden. Cornelis ging 't werk in het 'eigen' garagebedrijf steeds leuker vinden, begon van lieverlee werkzaamheden van z'n vader over te nemen, ging meer en meer ondernemend denken en langzaam maar zeker rijpte het moment waarop Cornelis het bedrijf geheel over zou nemen. Dat was 1 januari 2015 het geval. De tijd ervoor was vanwege de economische crisis bepaald geen gemakkelijke, ook voor Auto Bakker niet, maar Cornelis besloot door te zetten en met een positieve instelling en een frisse kijk zette hij zijn schouders eronder. En dat niet zonder resultaat.

Persoonlijk contact

"Ik zorg ervoor dat iedereen 't zo veel mogelijk naar de zin heeft: klanten, medewerkers, allemaal", vertelt Cornelis. "Kan niet, bestaat bij mij niet." Dat zegt meteen iets over hoe zeer hij voor z'n klanten in de weer gaat. Daarin wil hij zich met Auto Bakker ook onderscheiden. "Goede service gaat bij mij heel ver." Ook een duidelijke uitleg en goed advies bij onderhoud aan auto's die aan zijn zorgen worden toevertrouwd rekent Cornelis daaronder. En natuurlijk ook dat klanten meteen geholpen worden als ze voor 'n kleinigheidje met hun auto langskomen. En mocht het verhelpen van een probleempje toch wat langer lijken te gaan duren, dan staat er voor de klant gewoon een leenauto gereed. Maar boven alles staat het persoonlijke contact met zijn klantenkring. "Ik wil m'n klanten kénnen, en ook dat m'n klanten míj kennen, dat ze me weten te vinden als ze me nodig hebben. Je merkt dat dit wordt gewaardeerd en graag wil ik de redenen waarom mensen ervoor kiezen naar Auto Bakker te komen nóg sterker maken. Ik zie dat dit werkt. Er zit duidelijk groei in en het is steendruk. Toch wil ik 't hier bewust kleinschalig houden, anders raak je 't persoonlijke contact met je klanten te veel kwijt."
Waar Cornelis aanvankelijk alle werkzaamheden helemaal in z'n eentje deed, heeft hij inmiddels enkele medewerkers in dienst. Met elkaar zorgen ze ervoor dat op alle terrein hun klanten uiterst tevreden geholpen worden, hetzij voor onderhoud of reparatie van alle merken auto's, hetzij voor verkoop van een nieuwe of gebruikte wagen – eveneens van alle merken.

Zoekservice

Wat de verkoop van auto's betreft, biedt Auto Bakker ook een speciale zoekservice. Wie op zoek is naar een specifiek automodel, kan Cornelis vragen hiernaar actief op zoek te gaan. "Klanten geven een verlanglijstje waar hun ideale auto aan moet voldoen een daarmee ga ik aan de slag. Op die manier heb ik vorig jaar niet minder dan 100 auto's verkocht en in het eerste kwartaal van dit jaar al weer 50. Het is een heel aantrekkelijke service, waarbij ik alleen auto's selecteer waar ik zelf volledig achter kan staan en die ik ook zelf uitzoek, zodat er geen onaangename verassingen wachten".
"Alles moet goed zijn", zo vat Cornelis het samen: "de auto, het contact met de klant, de service, het gepleegde onderhoud of de uitgevoerde reparatie. Ofwel: Zorgeloos van A naar B, Auto Bakker Dirksland helpt u hiermee!"
Zie voor contactgegevens of meer informatie www.autobakkerdirksland.nl.