Dimmen Hameeteman (links) en Bert Tuk (rechts) van het Vision-bestuur.
Dimmen Hameeteman (links) en Bert Tuk (rechts) van het Vision-bestuur. Foto: Kees van Rixoort

Elfde consumentenbeurs Vison toont gevarieerde nieuwe trends

OUDDORP – Wie kennis wil nemen van de nieuwste producten op een heel breed terrein, kan een bezoek aan Vision niet overslaan. De consumentenbeurs voor Goeree-Overflakkee én de wijde omgeving wordt voor de elfde keer gehouden, dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 november. Plaats van handeling is De Dorpstienden in Ouddorp, de locatie waar alle edities van Vision zijn gehouden.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Trends laten zien aan de consumenten, en dat op velerlei gebied. Dat was het idee om elf jaar geleden met de consumentenbeurs te beginnen. In de nazit van een vergadering van de middenstandsvereniging in Ouddorp kwamen Dimmen Hameeteman en Flip Otte, beiden ondernemers in het dorp op de Kop van Goeree, tot de conclusie dat er een beurs moest komen.

De start in 2004 was voorzichtig. Er waren twaalf deelnemende ondernemers, die een paar zaaltjes in De Dorpstienden vulden met hun nieuwe producten. Maar de geringe omvang van deze eerste Vision schrikte de consument niet af. Integendeel, de eerste editie van de consumentenbeurs trok tussen de vijfhonderd en zeshonderd bezoekers. Ondanks het weer, dat bar en boos was. Dat er op de Vision een kajak werd verloot, zal mogelijk invloed hebben gehad op de bezoekersaantallen.

Veel animo

"Daarna is het groter en groter gegroeid", zegt Dimmen Hameeteman, die samen met Bert Tuk en Flip Otte het Vision-bestuur vormt. "Het derde jaar hebben we de sporthal van De Dorpstienden erbij moeten trekken om alle standhouders te kunnen bergen. Er was zó veel animo, niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de consumenten. Niet vreemd, er is gewoon behoefte aan een goede consumentenbeurs."

Vorig jaar trok de beurs circa 3.500 bezoekers, wat voor een evenement in dit relatief dunbevolkte gebied een zeer goed aantal genoemd mag worden. Steeds meer bewoners van Goeree-Overflakkee weten Vision te vinden, maar ook op Voorne-Putten is de belangstelling groeiende.

Het aantal standhouders is in de loop der jaren verdrievoudigd. Op editie 11 zijn er 35, nog afgezien van de ideële organisaties die op Vision vertegenwoordigd zijn: Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee (NLGO), Adullam en de EHBO. Alles bij elkaar is het weer een volle sporthal, op 6 en 7 november. Vier ondernemers van het eerste uur zijn op de elfde editie nog altijd present: Foto Hameeteman, Meuleman Installatiebedrijf, Country Floor en Woninginrichting Hameeteman.

Wat kan de consument verwachten als hij die dagen De Dorpstienden binnen stapt? "De nieuwste trends voor 2016", zegt Bert Tuk. "Daar zijn de deelnemende ondernemers steeds weer op uit: nieuwe producten laten zien. Het is een interessante beurs met een zeer gevarieerd aanbod. Leuk dat Visspecialist Hameeteman dit jaar ook van de partij is. Zo is de afdeling food ook breed vertegenwoordigd. Slagerij Floresteijn is er zelfs met skottelbraai."

Voedsel, maar ook van alles voor in en om het huis: vloeren, buitenzonwering, woninginrichting, tv's, witgoed, wijn – en ga zo maar door. Daarnaast presenteren diverse dienstverlenende organisaties zich op Vision. "Van het kraamcentrum tot de begrafenisondernemer", vat Dimmen Hameeteman samen.

Acties

Wat een bezoek aan Vision ook interessant maakt, is dat veel ondernemers aanwezig zijn met acties en aanbiedingen. Kinderen die met hun ouders meekomen, kunnen zich laten schminken of een ballon laten maken door de ballonnenclown. De deuren van de consumentenbeurs zijn op vrijdag geopend van 14.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Hameeteman en Tuk verwachten veel van de elfde Vision. "De beurs is altijd succesvol geweest, vanaf het begin", zegt de eerste. "Vision heeft zijn bestaansrecht bewezen. De sfeer is altijd hartstikke goed." Bert Tuk: "De deelnemers staan elk jaar op een andere plaats. Dat houdt de beurs spannend en verrassend voor de consument. Er is zó veel te zien." Dus: kom naar De Dorpstienden op 6 en 7 november!