Afbeelding
Foto: pr

CDA Goeree-Overflakkee zet mantelzorgers in het zonnetje

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op dinsdag 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg'. Rond deze dag wil het CDA Goeree-Overflakkee, net als de afgelopen drie jaar, de mantelzorgers op het eiland duidelijk maken dat hun belangeloze inzet van onschatbare waarde is voor onze samenleving.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of een hulpbehoevend familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen. Het overkomt hem of haar, vanwege een emotionele band met degene die zorg nodig heeft. Zij beschouwen de zorg voor hun naaste als normaal, ook al lopen zij daardoor langdurig op hun tenen en gaan zij over hun eigen grenzen heen.

Kent u één of meerdere mantelzorgers die meer dan 8 uur per week en reeds langer dan 3 maanden zorgen voor hun naaste? Laat weten dat u het werk van deze mantelzorgers waardeert door hen op te geven bij het CDA Goeree-Overflakkee. Dit doet u door hun naam en adres te sturen naar CDAgoereeoverflakkee@gmail.com. Per persoon kunt u maximaal 3 mantelzorgers hiervoor aanmelden.

Het CDA Goeree-Overflakkee zal deze mantelzorgers op zaterdag 7 november een persoonlijk bezoekje brengen en een kleinigheidje aanbieden als blijk van waardering voor hun omzien naar elkaar. "Het CDA zal zich ook de komende jaren onverminderd blijven inzetten voor de ondersteuning van mantelzorgers", aldus de eilandelijke Christendemocraten.