Nieuwe cursussen Bureau Jip

DIRKSLAND - In dit nieuwe seizoen heeft Bureau Jip een aantal nieuwe cursussen die juist ook voor volwassenen zijn bedoeld. Hieronder volgt een overzicht:

'De emotionele eter'

Omgaan met stress en ook nog je gewicht beheersen? Ben je al die diëten en afslankpillen zat? Eet je juist te weinig? Wil je graag de regie weer in eigen hand?

Ga ontdekken hoe het is om weer te genieten van een heerlijke maaltijd. In deze tijd vol stress is het zo verleidelijk om gauw, gauw en steeds weer te eten, heel vluchtig, ongezond en zonder plezier.

In een groep van hoogstens zes personen komt men acht keer bij elkaar. De kosten zijn € 160,- voor acht bijeenkomsten (mag in gedeelten betaald worden). En als je iemand meeneemt krijg je 20% korting. De cursussen worden gehouden aan Korteweegje 49, Dirksland. Datum: 20 november 2015 (eerste keer, de andere data worden in overleg vastgesteld).
Opgave bij Elly van Driel, 06-48734230 of elly@bureaujip.nl

'Cursus gescheiden opvoeden'

Na een scheiding wil je de kinderen weer een fijn gezinsleven bieden. Dat vraagt een omschakeling van jou en de andere partijen. Zo'n omschakeling is vaak best lastig en daarbij kun je de hulp van Bureau Jip inschakelen. In de training 'Gescheiden opvoeden' geven Bureau Jip en de andere groepsdeelnemers je handvatten, waarmee je gemakkelijker het verleden los kunt laten, de andere ouder in zijn of haar waarde kan laten en je je alleen of samen met je nieuwe partner en de kinderen kunt richten op de toekomst.
Tijdens de cursus krijg je praktische oefeningen van de coaches. Het effect van deze oefeningen bespreek je met de andere ouders en je praat met elkaar over opvoeden en scheiden. Tijdens elke bijeenkomst richten we ons op een bepaald onderwerp. Bijv. kinderen en echtscheiding, positieve communicatie, signalen van kinderen herkennen en begrijpen, het samengestelde gezin.

Voor wie is deze lotgenotencontactgroep?

Deze is voor alle gescheiden ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en in samenwerking met lotgenoten bereid zijn met enige zelfreflectie te komen tot nieuwe inzichten en gedrag.

Datum: 22 oktober 2015, 20.00 uur (de andere 3 keer in overleg). Plaats: Korteweegje 49, 3247 BH Dirksland. Kosten € 80 euro, ex-paren en partners krijgen 20% korting. Opgave via de mail: info@bureaujip.nl