Deelnemers en vrijwilligers genieten van de maaltijd
Deelnemers en vrijwilligers genieten van de maaltijd Foto: pr

169 mensen op stap met het Rode Kruis

GOEREE-OVERFLAKKEE – Onlangs werd weer de jaarlijkst boottocht georganiseerd door het Rode Kruis. Titania Poort schreef onderstaand verslag.

Op dinsdag 8 september werd weer het jaarlijkse boottochtje georganiseerd door het Rode Kruis. Er hadden zich 169 mensen opgegeven en 11 vrijwilligers stonden klaar om hen een leuke dag te bezorgen. Ook het weer werkte mee, het was droog en niet al te koud. Om kwart over acht begon het inschepen al en uiteindelijk konden de trossen om half tien worden losgegooid.

De vaartocht ging over het Haringvliet, Hollands Diep, de Amer, de Bergsche Maas bij Heusden richting Wijk en Aalburg, de afgedamde Maas op door de Wilhelminasluis naar Woudrichem, langs slot Loevestein richting Gorkum, dan over de Beneden Merwede langs Dordrecht, via de Oude Maas het Spui op richting Haringvliet en uiteindelijk Stellendam. De gasten genoten enorm van deze mooie route en werden onderweg flink verwend.

Volle boot

Tijdens de koffie met bolussen, heette voorzitter Titania Poort iedereen van harte welkom. Zij memoreerde onder andere aan het feit dat deze reis vroeger altijd werd georganiseerd door Bram Hoek. Door zijn overlijden in september vorig jaar en het feit dat de gemeente door veranderde wetgeving geen adressen meer mocht verstrekken van inwoners die in aanmerking zouden komen voor deze boottocht, kon deze in 2015 niet doorgaan. Maar dankzij de inspanningen van met name Mineke Pikaart, is het dit jaar toch gelukt de boot vol te krijgen. Met een dankwoord en een applaus voor alle vrijwilligers die onder leiding van Kees Pikaart deze dag klaar stonden voor alle gasten die op enigerlei wijze hulp nodig hadden, kon men weer verder gaan met de koffie en genieten van het mooie uitzicht. Na een prima lunch, werd volop gebruik gemaakt om op het bovendek een kijkje te nemen en werd later op de middag een gezellige bingo gehouden. Er waren heel wat mooie prijzen door verschillende bedrijven uit Ouddorp ter beschikking gesteld. Na de bingo was het weer tijd voor een drankje en werd er weer gezellig verder gekletst, De avondmaaltijd werd eveneens aan boord aangeboden en ook hierover was men vol lof. Om half negen werd de haven van Stellendam bereikt en kon men gaan beginnen met het ontschepen.

Sponsors

En omdat vele handen licht werk maken, liep alles heel gesmeerd. De gasten waren zonder uitzondering heel enthousiast over deze dag en het "tot volgend jaar" werd dan ook veelvuldig gehoord. Dankzij de volgende sponsoren kon deze dag zo'n succes worden: Kommer Akkershoek, Jumbo, Eilanden-Nieuws, Ons Eiland, Foto Hameeteman, Het Kadootje, Marskramer, Bruna, Boekhandel Akershoek, Warenhuis Van der Bok, Viskil, Apotheek Ouddorp, Albert Heijn, Voogd Meelhandel en Rederij Fortuna.