INGEZONDEN:

Gratis cursus over een uniek boek

SOMMELSDIJK - Zet 40 schrijvers bij elkaar en laat ze een boek schrijven over het ontstaan van de wereld, de visie op de mens, de normen waar we ons aan moeten houden, enz. Wat een wirwar van meningen zou dat opleveren. Ook al zou een eindredactie proberen eenheid in dat boek aan te brengen, het zou een boek vol tegenstrijdigheden worden. De Bijbel is geschreven door meer dan 40 auteurs, die ook nog eens in heel verschillende tijden leefden. Maar de grote lijn is al eeuwenlang voor mensen uit heel verschillende culturen helder. Zoveel schrijvers, maar toch één boodschap. Dat mag wel uniek genoemd worden. Trouwens: er zijn veel meer redenen waarom de Bijbel uniek is.

Unieke zaken zijn in de visie van de meeste mensen de moeite waard om aandacht aan te besteden. Waarom zou u of jij dat ook niet laten gelden voor de Bijbel? Wij bieden graag de gelegenheid om in de komende periode op een zakelijke en boeiende wijze wat meer over de unieke aspecten van deze 'bestseller' te weten te komen.

De cursus wordt gegeven op 5 donderdagavonden in oktober en november. Natuurlijk zorgt het bijwonen van álle avonden voor een 'compleet' beeld, maar er is geen enkel bezwaar tegen als u of jij één of meer avonden uitprobeert. Aanmelden is niet verplicht, maar we stellen het wel op prijs i.v.m. het verzorgen van een hapje en een drankje. Dat aanmelden kan bij Jan Mierop via 0187-485264 of via mieropj@zonnet.nl. De organisatie van deze avonden berust bij een groepje Bijbelliefhebbers uit diverse plaatselijke kerken.

Ten slotte geven we hieronder nog de precieze data e.d.:

Data: Donderdag 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november 2015.

Tijden: Inloop om 19.30 uur, start om 20.00 uur, afloop om 21.15 uur, daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Locatie: 'Oranjerie', Stoofhoek 4, 3245 XR Sommelsdijk (naast Refugium).

Thema's: Avond 1: Wat voor boek is de Bijbel?

Avond 2: Het Oude Testament

Avond 3: Het leven van Jezus

Avond 4: De christelijke kerk

Avond 5: De kern van het christelijke geloof

Aanmelden Jan Mierop: 0187-485264 of mieropj@zonnet.nl