Anne-Marie Vermaat en Hans Groenendijk.
Anne-Marie Vermaat en Hans Groenendijk. Foto: pr

Nieuwe foto-expositie in Atelier Havenhoofd 1

MIDDELHARNIS - Galerie/Atelier Havenhoofd 1 van beeldend kunstenaar Renate van Opdorp, verzorgt een inloop en open atelier en regelmatig gast-exposities. Van zaterdag 3 oktober t/m zaterdag 31 oktober zijn fotowerken te zien van Anne-Marie Vermaat en Hans Groenendijk.

Kunstkenner Jan Trompper zal voorafgaand, met een korte inleiding over het geƫxposeerde werk en de totstandkoming van de samenwerking van Anne-Marie en Hans, de expositie openen. Zaterdag 3 oktober, 16.00 uur.

Zowel Anne-Marie en Hans zijn lid van de fotoclub De Rarekiek. Beiden hebben een levendige fantasie, wat zich laat zien in hun foto's. Anne-Marie is al geruime tijd lid en heeft al diverse malen geƫxposeerd en zowel nationaal als internationaal prijzen gewonnen. Haar oeuvre is breed, maar bij deze expositie ligt haar aandacht bij auto's uit het Oostblok, namelijk de LADA. Bij goed kijken en nadere beschouwing kun je jezelf ook afvragen: gaat het om de auto of juist om de persoon die ook afgebeeld staat? Niet de foto's van deze expositie, maar wel ander fraai werk van Anne-Marie kunt u alvast zien op haar site www.annemarievermaat.com

Hans is wat korter bezig met de fotografie, alhoewel hij lang geleden op ongeveer 20-jarige leeftijd ook al enige jaren lid was van De Rarekiek. Het bewerken van foto's en samenvoegen van meerdere beelden tot een geheel, waardoor er een totaal nieuw beeld ontstaat, heeft momenteel zijn voorkeur. Alle kunstvormen volgt hij al zijn gehele leven. Deze expositie staat bij hem voornamelijk in het teken van het ei. Het ei heeft een prachtige vorm en komt zowel in de mythologie als in vele religies voor en vanuit dat uitgangspunt maakt hij zijn foto's.

Openingstijden

De openingstijden zijn: woensdag van 12.30 tot 16.30 uur; donderdag van 12.30 tot 16.30 uur; vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur; zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur, gedurende expositieperiode. Op zaterdag 10 en 31 oktober is Anne-Marie aanwezig. Op zaterdag 17 en 24 oktober is Hans aanwezig. Buiten de vaste openingstijden op afspraak via mail : info@renatevanopdorp.nl