INGEZONDEN:

Nieuwe kunstwerken bij de haven van Sommelsdijk

Sommelsdijk is vanaf vandaag (zaterdag 12 september) wat kunstzinniger geworden. Naast de, inmiddels wereldberoemde, grasspriet hebben wij er nog twee imposante kunstwerken bij gekregen. Deze kunstwerken zijn vanmiddag door de notabelen van het eiland onthuld in het bijzijn van de rederijkers van het schuttersgilde Rethorica en andere beroemde gilden vanuit de naburige provincies.

Deze kunstwerken zijn ontworpen door een vermaarde Flakkeese kunstenaar. Eén kunstwerk 'De kaaimannen", nee, dat zijn in dit geval geen krokodillen, maar aerebeiers uit het verleden, die als taak hadden de geoogste Sommelsdijkse landbouwproducten met kruiwagens in de schepen te laden. Het andere kunstwerk stelt een schip voor waar de landbouwproducten mee vervoerd werden.

Gezien dat deze drie kunstwerken, inclusief de grasspriet, op en rond de Sommelsdijkse Kaai staan, ligt het in de verwachting dat de Kaai een andere naam krijgt, bijvoorbeeld Cultuurplein, waar in de toekomst waarschijnlijk meerdere culturele evenementen zullen gaan plaatsvinden, zoals concerten en dergelijke.
Het ligt dan ook voor de hand dat wij in Sommelsdijk binnen afzienbare tijd vermaarde musici en andere cultuuraanbieders alsook allerlei kunstminnend volk van wereldnaam op onze voormalige bietenkaai mogen verwelkomen, dan wel de hand schudden.
Wie had dat gedacht, van arm arbeidersdorp nu op eens opgestuwd te worden naar een zo roemrijke toekomst.

Nu wij ineens verrast zijn met zoveel cultuur en kunstzin, vlak bij onze deur en een zo rijke toekomstverwachting wat betreft het opklimmen in de vaart der volken, zal het duidelijk zijn dat wij hiervan de vruchten mogen plukken. Immers kan het niet anders dan dat de prijzen van de nabijgelegen huizen, dus ook ons huis, torenhoog zullen stijgen.

AAD HOBBEL
SOMMELSDIJK