Afbeelding
Foto: pr

Jubileummodeshow bij Alpacafashion

SOMMELSDIJK – Alpacafashion beleeft dit jaar haar 5-jarige jubileum. Om dit te vieren is er twee dagen feest: op vrijdag 25 en zaterdag 26 september. De nieuwe collectie wordt dan geshowd tijdens een modeshow en er zijn hapjes en drankjes.

De alpaca is een kameelachtig dier, dat oorspronkelijk uit het Andesgebergte van Peru komt. Door de grote temperatuurverschillen die hier voorkomen, kan de alpaca ook makkelijk in Nederland leven. Vanwege deze habitat in het Andesgebergte is het ook een puur ecologisch dier, ze eten alleen gras en hooi. In de Andes leven zij op 2,5 à 3 km hoogte waar de temperatuur 's nachts kan oplopen tot -25 °C en overdag tot +25 °C. Zij moeten zich dus in een paar uur tijd aanpassen aan een enorm temperatuurverschil. Een schaap bijvoorbeeld, kan deze enorme temperatuurverschillen niet overleven. De regulerende werking van alpacawol gaat dus veel verder dan gewone schapenwol, en dit zorgt mede voor een optimaal draaggenot. Alpacawol is één van de beste wol soorten ter wereld, het wordt ook wel "het goud van de Inca's" genoemd.

In de farmwinkel wordt gewerkt met twee merken met producten van alpacawol: Kuna en Apu Kuntur. Apu Kuntur is een Europees familiebedrijf met familie in Peru die de fabriek beheert, zij zijn al 14 jaar succesvol. Apu Kuntur is gespecialiseerd in accessoires, sokken en pantoffels. Kuna springt er wereldwijd uit vanwege de zeer hoge kwaliteit geselecteerde alpaca vezels en ze zijn gespecialiseerd in alpaca fashion. Ze zijn de grootste alpacawol groothandel wereldwijd. Hierdoor kunnen ze o.a. de beste selectie voor zichzelf gebruiken, waardoor ze een hoogwaardige kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast is Kuna ook BASC en WRAP gecertificeerd.

- WRAP certificaat garandeert goede werkomstandigheden voor de medewerkers, geen kinderarbeid, beloning conform de lokale cao, etc.
- BASC certificaat geeft aan dat er een veilige coöperatieve handel tussen internationale organisaties wordt gevoerd.

"Wij hebben voor deze merken gekozen omdat ze geen producten met een alternatieve of stoffige look maken. Ze hebben geweldige jurkjes, heerlijke vesten en mooie truien, maar ook capes en trendy accessoires zoals mutsen, handschoenen en sjaals. De prachtige glanzende, zuivere wol geeft deze duurzame kleding een luxe uitstraling en lang draaggenot", aldus de mensen van Alpacafashion.

Vrijdag en zaterdag is een ieder van harte welkom op Langeweg 153 Sommelsdijk. Meer info: tel 0187-470347. Vrijdag 25 september 13.00-17.00 uur en zaterdag 26 september 11.00-17.00 uur.