De scheidende bestuursleden, v.l.n.r.: René Wissekerke, Johan van Nieuwenhuijzen en Henk Wielaard.
De scheidende bestuursleden, v.l.n.r.: René Wissekerke, Johan van Nieuwenhuijzen en Henk Wielaard. Foto: pr

René Wissekerke draagt voorzitterschap OVG na elf jaar over aan Jan de Blok

GOEDEREEDE - Ondernemersvereniging Goedereede heeft een nieuwe voorzitter, drie nieuwe bestuursleden en een nieuw secretariaat. Stellendammer Jan de Blok van Maes accountants & adviseurs heeft de voorzittershamer letterlijk overgedragen gekregen van René Wissekerke. De Blok wil het huidige beleid van de vereniging voortzetten.

In de zomer van 2003 nam René Wissekerke van Wissekerke Techniek gevestigd op het industrieterrein Deltahaven, het initiatief om een ondernemersvereniging op te richten met als doel het realiseren van beveiliging op het industrieterrein Deltahaven binnen. In december 2003 vond de oprichtingsvergadering plaats bij United Fish Auctions. Er meldden zich direct al circa 80 bedrijven als lid. Niet alleen van het industrieterrein, maar uit de hele toenmalige gemeente Goedereede. Op 9 januari 2004 werd de oprichtingsakte verleden en waren René Wissekerke in de functie van voorzitter, Johan van Nieuwenhuijzen van UFA in de functie van penningmeester, Giel Lokker van Lokker en Reitsma Register Experts in de functie van secretaris en John de Jonge als algemeen bestuurslid vastgelegd in de statuten. Cocky Keijzer van Empress Communication verzorgde vanaf de eerste dag het secretariaat.

Beveiliging

De beveiliging bleef voorlopig nog een moeilijk te realiseren doel. Pas in 2011 werden hekken en camera's op Korteweg en Industrieterrein Deltahaven geplaatst. Intussen is de beveiliging een groot succes gebleken en niet meer weg te denken. Op initiatief van de vereniging is Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Stellendam (SBBS) opgericht. De SBBS organiseert de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen in Stellendam. De beveiligingsmaatregelen bestaan uit: op afstand bedienbare afsluitbare hekwerken bij de toegangswegen, camerabewaking en fysieke surveillance. SBBS heeft het certificaat KVO-B behaald in december 2014. KVO-B certificaat is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. Ondernemers werken samen met de gemeente, politie en brandweer om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken.

Bestuurswisseling

Ook Johan van Nieuwenhuijzen is afgetreden als penningmeester en Henk Wielaard als algemeen bestuurslid. De nieuwe bestuursleden zijn Cornelis Trommel van Plus Trommel, Peter de Regt van Marina Port Zelande en Anne Marie Trommel van Strandpaviljoen Paal 10. Bert de Boer van Aquality B.V. heeft de functie van penningmeester op zich genomen. Cocky Keijzer nam na 11 jaar afscheid van het secretariaat en droeg dit per 1 januari 2015 over aan Caroline Melissant. De vereniging kan René Wissekerke als oprichter en voorzitter niet helemaal loslaten en daarom is René Wissekerke tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd tot erevoorzitter van Ondernemersvereniging Goedereede. Andere huidige bestuursleden van de OVG zijn Jeroen den Hollander van De Klepperstee, Mike Dreisch van Dreisch Management Consulting en Bert Visser, Parkmanager BIZ Stellendam. Giel Lokker blijft nog een jaar aan als secretaris.

Activiteiten

Ondertussen werd door de vereniging, die uitgroeide tot een netwerkclub van meer dan 175 leden, tal van activiteiten ontplooid; bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten, thema-avonden, politiek debat avonden en de inmiddels traditionele jaarlijkse zeilmiddag. Tijdens de zeilmiddag donderdag 3 september j.l. trad Jan de Blok voor de eerste keer naar de leden toe in de voetsporen van René Wissekerke. Jan de Blok wil het succesvolle huidige beleid van het bestuur voortzetten wat inhoudt dat de vereniging de collectieve belangen van haar leden dient en een coördinerende functie heeft naar de FOGO, verbindingen legt tussen leden, collectieve inkoop verzorgt van bijvoorbeeld afvalverwerking en SBBS/BIZ zal ondersteunen. Naast de belangenbehartiging is het streven vooral om de bijeenkomsten gezellig te houden om de altijd hoge opkomsten vast te houden!