INGEZONDEN: Welkom op de Bijbelstudies over het Bijbelboek Openbaring

Het bovenschrift boven dit Bijbelboek luidt de OPENBARING van Johannes, maar wie het eerste Bijbelvers goed leest ontdekt dat het de OPENBARING van Jezus Christus is... Het centrale thema voor deze studie luidt: "DE TIJD IS NABIJ" n.a.v. de slotwoorden uit Openbaring 1:3. Voor velen is het boek Openbaring een moeilijk boek en daarom beginnen zij er maar niet aan.

Tegelijk leven zoveel mensen, waaronder vele gelovigen, met een beeld over de wederkomst van Christus en de eindtijd dat absoluut niet klopt met de Bijbelse werkelijkheid. Als er over de wederkomst van Christus en de eindtijd gesproken wordt blijven veel dingen vaag en worden Bijbelse feiten door elkaar gehaald of genegeerd. Daardoor leven velen met een gedachte dat wij nu alleen nog wachten op de terugkeer van de Here Jezus Christus en dat daarmee alles op aarde pais en vree is/wordt… Zij gaan daarmee ook voorbij aan de tijd van Gods oordelen die zeker nog over deze wereld komen gaan en waarvan wij de vooruit schaduwing reeds zien.

Het is echt aan te raden een studie te maken van het boek Openbaring. Het is minder moeilijk dan u denkt en het gaat over geweldige dingen. Wat God openbaart aan de Gemeente (Openb. 22:16) moeten we niet naast ons laten liggen. De Here belooft een zegen aan degenen die met het profetisch woord bezig zijn. (Openb. 1:3)

Veel van het profetisch woord zien we gebeuren in de tijd waarin wij leven. Bemoedigend is om te weten dat wie hun aandacht richten op het profetisch woord daarover ook kennis zullen vermeerderen. (Dan. 12:4) Het boek Openbaring is geen geschiedenisboek, maar nadrukkelijk een profetisch boek. Het voorzegd dus de toekomst waarbij Zijn volk Israël, de Gemeente, en alle overige volken betrokken worden.

Er is een duidelijke orde in het boek Openbaring: we zien er de Gemeente in het begin,Israël in het midden en de overige volken aan het einde. Er zijn vele tekenen en symbolen in het boek Openbaring die puur joods zijn (ark van het verbond, de tempel, het altaar, de bazuinen, de plagen, de 144.000, de stad Jeruzalem). Voor velen is het verrassend om te ontdekken dat Israël echt een belangrijke plaats heeft in Gods heilsplan.

Het moet u dan ook niet verbazen dat Satan niets liever doet dan Christenen afhouden van het boek Openbaring. (evenals het boek Genesis trouwens...) Als Satan hierin zo succesvol is zou het u juist moeten aanzetten zich in dit onthullende boek te verdiepen! We mogen dit samen doen onder de leiding van de Heilige Geest, in het volste vertrouwen dat het ook voor iedereen te begrijpen zal zijn.

De studies worden ondersteund via een PowerPoint presentatie en worden voor jong en oud begrijpelijk uitgelegd. De bijeenkomst vindt plaats in het Diekhuus in Middelharnis en begint op 22 september 2015 om 20.00 uur tot 22.00 uur. De studies, koffie en thee zijn gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de kosten. De studieleider is Hans Huijzer uit Strijen, het telefoonnummer is 0187-785034.