Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Oldtimertour en mossel/buffetavond van stichting Hart voor Sophia

STELLENDAM - Zaterdag 12 September was het dan zover, na maanden van intensieve voorbereidingen vond afgelopen zaterdag de Oldtimertour van de stichting Hart voor Sophia plaats. Mensen die in het bezit zijn van een oldtimer konden zich opgeven om mee te rijden in een ongeveer 80 km lange tour.

De tour ging om 13:00 uur van start vanaf de vismijn in stellendam. Hier kreeg men een startnummer en een goodybag voor onderweg. De vlaggen van de hoofdsponsors kregen een ereplek in een metershoge kraan welke hier stond opgesteld. Na de start schot ging de tour van start, de motorrijders van de verkeersbegeleiders, waar de stichting zelf over beschikt, reden vast vooruit om het verkeer in goede banen te leiden.

Vanaf de vismijn reed de tour door Goedereede-Havenhoofd, Goedereede, Ouddorp waar een rondje over het onlangs geopende plein 215 werd gereden. Hierna was het tijd voor een kopje koffie, dit gebeurde op de brouwersdam. Center Parcs Port Zelande was bereid de Oldtimertour te ontvangen en te voorzien van een kopje koffie. Bij CenterParcs Port Zelande aangekomen werd de tour opgevangen door de beveiliging welke samen met de verkeersbegeleiders van Hart voor Sophia de Oldtimers over het park begeleide en de Oldtimers op de pier van Port Zelande parkeerde. Na de koffie werd de hele tour weer in beweging gezet om de rit voort te zetten over Schouwen Duivenland, daarna over de brouwerdam waar een pauze werd gehouden en een appeltje voor de dorst werd aangeboden door Aleman groente en fruit. Van daar werd de tour doorgezet naar de Oudelandseweg in Ouddorp om te finishen. Hier werd de middag afgesloten met een drankke. " Het was een fantastische middag, ik wil dan ook alle deelnemers, organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. We mogen terug kikken op een geweldige middag" Aldus de voorzitter van de Stichting Hart voor Sophia, Elbert de Jong. Het aantal deelnemers van de oldtimertour was ruim 30 waaronder een aantal motoren met zijspan en een oldtimer bus van het RTM museum Ouddorp.

Mossel/buffetavond

Nadat de meeste deelnemers van de oldtimertour waren vertrokken ging de organisatie door met de voorbereiding voor de Mossel/buffet avond welke de stichting aansluitend organiseerde. Gasten konden kaarten kopen voor deze avond. Firma Adri&zn uit Yerseke had voor deze avond kilo's mosselen gesponsord. Het buffet werd gesponsord door Auke Wagenaar. Aan het einde van de avond werd er een verloting gehouden met als hoofdprijs een verblijf op een bungalowpark welke werd gesponsord door Fietsverhuur Ouddorp. Verassend detail was dat diegene die de hoofdprijs gewonnen had deze liet veilen onder de aanwezige gasten. De voorzitter werd toen ineens veilingmeester. Het opgebrachte bedrag was uiteraard voor de stichting. Ook de mossel/buffet avond was zeer geslaagd. Hieraan deden meer dan 200 mensen mee. Partyservice Mierop sponsorde de feesttent en het meubilair. En de familie Hameeteman stelden het evenemententerrein beschikbaar.

Opbrengst

Aan het einde van de avond maakte de stichting hart voor sophia bek3md dat deze dag ruim € 7.000. Euro heeft opgebracht. Dit bedrag is ten behoeve van de kinderen die langdurig in het Sophia kinderziekenhuis moeten verblijven.

Het bestuur van de stichting Hart voor Sophia wil alle sponsors, deelnemers, gasten, vrijwilligers en iedereen die deze dag mede mogelijk gemaakt heeft, heel hartelijk bedanken.