Organisatoren en begunstigden met de zojuist uitgereikte cheques. Foto: Hans Villerius
Organisatoren en begunstigden met de zojuist uitgereikte cheques. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

16.000 euro voor twee eilandelijke goede doelen

MIDDELHARNIS – "Een afsluitende ceremonie". Zo noemde Joep Vermeulen de bijeenkomst van vorige week woensdagavond aan het Vingerling te Middelharnis. Daar waren vertegenwoordigers van de vijf eilandelijke serviceclubs aanwezig, bij brasserie 't Vingerling, om twee cheques uit te reiken aan twee goede doelen. Het was de opbrengst van een gezamenlijk actie die de serviceclubs op 5 juli jl. organiseerden. Nu duidelijk was hoeveel die opbrengst exact bedraagt, kon de samenwerkingsactie voor het goede doel worden afgesloten met een symbolische overhandiging ervan. Vandaar: een afsluitende ceremonie.

Door Hans Villerius

Ter gelegenheid van de doorkomst van de Tour de France over het eiland, eerder dit jaar, organiseerden de afdelingen Goeree-Overflakkee van de Lions Club, Kiwanis, Ladies' Circle, Ronde Tafel en Soroptimist het wielerfestival GO Tour. Dit in samenwerking met camping De Klepperstee te Ouddorp, dat zowel mede-initiatiefnemer/organisator was van het evenement als het terrein en medewerkers van de camping ervoor beschikbaar stelde. Inmiddels is duidelijk geworden dat de GO Tour € 16.000 heeft opgebracht voor beide goede doelen die aan het evenement verbonden waren: de KNRM en Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis. Alle twee mochten ze een bedrag van € 8.000 tegemoetzien, wat vorige week woensdagavond met een cheque en een handdruk werd bekrachtigd op het sfeervolle terras langs Middelharnis' jachthaven.

Besteding

De KNRM gebruikt de gift waarschijnlijk voor haar expositieruimte die gerealiseerd wordt in zeehondenopvangcentrum ASeal te Stellendam, maar een andere besteding is ook nog mogelijk, dit in overleg met de KNRM en de schenkende serviceclubs. Dat zei vicevoorzitter René Wissekerke van de plaatselijke commissie van de KNRM op de kop van het eiland, tevens voorzitter van ASeal, nadat hij 'zijn' cheque in ontvangst mocht nemen.
Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis gebruikt het geld voor het inrichten van een edutainment centrum op het terrein van de Menheerse Werf: tien verschillende doe-dingen waarmee jong en oud kan beleven en begrijpen hoe de visserij vroeger werkte en met gebruikmaking van welke technieken je met spierkracht grote dingen voor elkaar kunt krijgen, zo lichtte directeur Coerd de Heer van de Menheerse Werf woensdagavond toe.