Wnd-burgemeester Lokker geeft het startsein voor de Ouddorpse Boerenlanddag. Foto: Jaap Ruizeveld
Wnd-burgemeester Lokker geeft het startsein voor de Ouddorpse Boerenlanddag. Foto: Jaap Ruizeveld Foto: jaap ruizeveld

Kleurrijke Boerenlanddag Ouddorp

OUDDORP - Herfstachtig weer met regen in de ochtenduren, maar zon in de middag. De gemoedelijke sfeer op de kleurrijke Boerenlanddag in de Ouddorpse Ring was er zaterdag de hele dag niet minder om. Het evenement, georganiseerd door de stichting Promotie Kop van Goeree, had waarnemend burgemeester Lokker uitgenodigd voor de (aardappel)openingshandeling. Op het pleintje voor het Raad-en Polderhuis stak de eerste burger de eilandelijke agrariërs, de boeren, een hart onder de riem. "Immers zij zorgen met hun inzet voor de landbouwproducten die onmisbaar zijn in onze voedselketen".

Door Jaap Ruizeveld

Lokker complimenteerde de organisatie met het jaarlijkse evenement dat in de eerste week van september, behalve voor de dorpsbewoners en nog nagenietende senior recreanten en toeristen, een trekpleister blijkt te zijn. Het programma was veelzijdig opgezet met de presentatie van streekproducten, marktkramen met o.a. kaas, kalebassen, bloemen, sierfruit en natuurlijk aardappels en uien. Een kleine levende have (knuffelobject Nut & Genoegen), stands van commerciële- en politieke (CDA) organisaties en niet te missen als talrijke blikvangers de tractoren, daterend vanaf de vijftiger jaren van de vorige eeuw tot meer recente exemplaren.

Veiling

En er was meer. Uiteraard was het museum geopend, waar Pau Heerschap zijn voordracht hield met historische Ouddorpse verhalen. Iets verlaat door de regen kon men gebruik maken van de pompoenparade-trekkerstocht langs de velden op de kar achter de tractor. Een demonstratie dorsen en ook het wedstrijdelement (publieksattractie met leuke prijzen) was geprogrammeerd. Het afsluitend deel in de namiddag trok veel belangstelling. Dat was de veiling van kleurrijke streekproducten, bloemen. De opbrengst (417.50 euro) was bestemd voor Inloophuis De Boei voor kankerpatiënten en hun naasten. Gelet op de weersomstandigheden en ook op de meerdere activiteiten die zich zaterdag op de Kop van Goeree manifesteerden, was er volgens mevrouw Mirna Bogert van de organisatie sprake van een goede publieke belangstelling voor deze Boerenlanddag en een geslaagd evenement.