Wim en Laura omringd door de naaste familieleden en burgemeester.
Wim en Laura omringd door de naaste familieleden en burgemeester. Foto: Mirjam Terhoeve

Lintje voor Wim Harteveld

OUDE-TONGE - Een nietsvermoedende Wim Harteveld werd afgelopen zaterdag samen met zijn vrouw Laura thuis opgehaald. De rit in een oldtimer eindigde in de Langeweg in Oude-Tonge. Daar stonden de leden van de Oranjevereniging in gezelschap van familie en vrienden hen op te wachten. Onder de aanwezigen, ook plaatsvervangend burgemeester Jan Pieter Lokker. Hij was ter plaatse om de beduusde Wim een Koninklijke Onderscheiding op te spelden en hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al 25 jaar zet Wim Harteveld zich belangeloos in voor de Oranjevereniging van Oude-Tonge en daarnaast verricht hij tal van andere vrijwillige activiteiten in het dorp.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Wim Harteveld, wie kent hem niet in Oude-Tonge? Sinds 1990 is hij bestuurslid van de Oranjevereniging, waarvan de laatste 21 jaar in de functie van voorzitter. Daarnaast zet hij zich in voor de Watersnoodherdenking, de Dodenherdenking, de avondvierdaagse, de lampionnenoptocht, de vredesloop, de wielerronde, het tentfeest voor de jeugd en het Sinterklaasfeest. Kortom, Wim Harteveld is een begrip in het dorp, of zoals de burgemeester het verwoorde: "Wim zit overal op en tussen en draagt zodoende een hele grote steen bij aan de leefbaarheid en saamhorigheid van het dorp. Dat is heel bijzonder. Hij is niet alleen de man die de kar trekt, maar is ook betrokken bij de voorbereidingen en uitvoering van de activiteiten en onderhoudt de contacten met de gemeente. Daarmee is hij een groot voorbeeld en inspiratiebron voor anderen". Na deze mooie woorden kreeg Wim het lintje opgespeld en was er voor zijn echtgenote Laura, die achter de schermen haar man in alles bijstaat, een mooie bos bloemen.

De anders zo spraakzame Wim was er heel even stil van. Hij vertelde enorm trots en verrast te zijn. "Voor mij en Laura is het eigenlijk allemaal zo vanzelfsprekend om dit te doen, maar deze onderscheiding geeft mij het gevoel dat het heel erg gewaardeerd wordt en daar ben ik heel blij mee. Ik zal de onderscheiding dan ook, waar mogelijk, met heel veel trots dragen".