Afbeelding
Foto: pr

De bouwplaats: Vakantiespelweek te Goedereede

GOEDEREEDE - De VSW 2015 was een groot succes. Drie dagen stond het thema 'De Bouwplaats' centraal.

Dinsdagavond kwamen ruim 40 tieners naar de witte tent om met elkaar een gezellige avond te hebben. Men startte met een inleiding over de Toren van Babel. Daarna moesten er vossen in Goedereede gezocht worden, waar je een letter bij moest vinden. Uiteindelijk vormden alle letters een woord wat te maken had met de VSW. De winnaars mochten een leuke prijs uitzoeken. Na afloop nog gezellig 'chilluh' en daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Woensdag: deze avond werd er nagedacht over de Barmhartige Samaritaan. Daarna werd het een heuse smokkelavond. Alle tieners zijn in groepjes naar Ouddorp gefietst, waar we in de 'Mannepad' het smokkelspel hebben gespeeld. Vooral toen het begon te schemeren werd het spannend.

Donderdag: de inleiding stond in het teken van de gelijkenis van de wijze en dwaze bouwer. Veder was het de dag van het waterspektakel! Weer ruim 40 tieners gehuld in zwemkleding gingen van start. Het begon rustig met een waterpistolendans, estafette kelnerrace en een buikschuifbaan. Na enige tijd kwam de brandweerauto in zicht. De levende sjoelbak werd ingezeept en van water voorzien en het spektakel kon beginnen. Tevens werd de schuimbaan gereed gemaakt en gestart met de kloslooprace. Het was weer een zeer geslaagde middag. Nadat iedereen droge kleding had aangetrokken was het tijd om de middag met frites en snacks af te sluiten.

De gezamenlijke afsluitavond waar een terugblik werd gedaan met alle tieners, familie en vrienden, maakte een eind aan drie zeer geslaagde dagen. Dit alles met dank aan de sponsors, vrijwilligers, brandweer Goedereede en de tieners!