Léon en Caroline Jordaan.
Léon en Caroline Jordaan. Foto: Kees van Rixoort

Jordaan gaat verder als Duifhuizen

MIDDELHARNIS – Jordaan Lederwaren in Middelharnis gaat verder als Duifhuizen. Eigenaar Léon Jordaan en zijn vrouw Caroline zijn een franchise-samenwerking aangegaan met Duifhuizen koffers & tassen. Vrijdag 28 augustus heropende de zaak op d'n Diek onder de nieuwe naam.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De heropening trok veel mensen. De winkel was in feestelijke sferen gehuld. Bezoekers kregen wat te drinken aangeboden. Er stonden tompoezen met het nieuwe logo erop. En er was een aantrekkelijke openingsactie. De winnaar van die actie ontving een shoptegoed van 500 euro. De winkelinrichting is iets aangepast. Uiteraard is het Duifhuizen-logo zichtbaar. "We hebben ook een iets andere opstelling, maar het was alles bij elkaar maar een miniverbouwing", zegt eigenaar Léon Jordaan. "De vertrouwde klant blijft zich hier thuis voelen."

Meer dan dat, want de aansluiting van Jordaan Lederwaren bij de Duifhuizen-keten heeft veel voordelen, zo maakt Jordaan duidelijk. "Ons assortiment is flink gegroeid. Alleen al het aanbod van aktetassen is verviervoudigd. Verder hoeven we nooit nee te verkopen. Hebben we iets niet op voorraad, dan kunnen we het snel uit een andere Duifhuizen-winkel laten komen. Duifhuizen is een gevestigde naam, een grote speler. De grootste in Nederland met 27 winkels. Nog een voordeel is dat we een eigen reparatieafdeling hebben, waar ook producten die niet bij Duifhuizen zijn gekocht kunnen worden gerepareerd."

Dat past bij de servicegerichtheid die de zaak in Middelharnis al vanaf het begin, in 1938, kenmerkt. "Wij zijn een speciaalzaak. Dan moet je het hebben van je klantgerichtheid en service", zegt Jordaan. "Die kunnen we door de franchise-samenwerking met Duifhuizen alleen maar verder verbeteren. De klant waardeert dat, die persoonlijke aandacht." Niet voor niets stroomden de felicitaties binnen, afgelopen vrijdag in de feestelijk aangeklede winkel op d'n Diek.

Duifhuizen is hét adres voor lederwaren en reisartikelen. Of, zoals de keten het noemt, koffers & tassen.