De oprichters/bestuurders van de nieuwe stichting.
De oprichters/bestuurders van de nieuwe stichting. Foto: Kees van Rixoort

'We GO Together' voor goede doelen

MIDDELHARNIS – Van de nieuwe stichting 'We GO Together' zullen we nog veel horen op Goeree-Overflakkee. Er staan namelijk "vernieuwende en unieke evenementen" op het programma. De eerste evenementen zijn al in voorbereiding. 'We GO Together' is vorige week woensdag, 26 augustus, opgericht ten kantore van notaris Schuring.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De nieuwe stichting is een initiatief van Martien Visser, Peter van der Waal, Gert-Jan Oostwouder en Ariane van den Berg. De eerste drie zijn min of meer buren. Ze wonen in Middelharnis. Ariane van den Berg, de penningmeester, komt uit Stad aan 't Haringvliet. Alle vier zijn import-Flakkeeër en willen via 'We GO Together' graag bijdragen aan "onze gemeente, onze leefomgeving en die van onze mede eilandbewoners".

Fundraising

Wat is het doel van de stichting? In de eerste plaats: fundraising voor goede doelen. Die goede doelen kunnen plaatselijk, regionaal, nationaal en zelfs internationaal zijn. Sowieso moet een zo divers mogelijke doelgroep ervan kunnen profiteren.

Maar 'We GO Together' heeft meer doelen. De stichting wil ook bijdragen aan de promotie van het eiland Goeree-Overflakkee en aan een actieve leefstijl en het welbevinden van de bewoners. Daarbij gaat ook aandacht uit naar de verbetering van de leefomgeving en de leefbaarheid in de verschillende dorpskernen. Een doel van 'We GO Together' is ook het bevorderen van het welvaren van ondernemingen en verenigingen op Goeree-Overflakkee.

Hoofddoel

Prachtige doelen. Maar hoe ga je die concreet bereiken? Door evenementen te organiseren. Ieder jaar een hoofdevent met daarnaast een aantal kleine events. De opbrengst van het hoofdevent gaat naar een hoofddoel dat jaarlijks de stichting jaarlijks in samenwerking met partners kiest. Ter ondersteuning van kleine lokale initiatieven op Goeree-Overflakkee zullen side-events worden georganiseerd.

GO Color

"Deze evenementen zullen paradepaardjes worden van de gemeente Goeree-Overflakkee, en zullen bekendheid krijgen in de weide omgeving en van daaruit ook vele bezoekers en deelnemers trekken", aldus voorzitter Martien Visser. Veel wil hij in deze prille fase nog niet kwijt over wat ons te wachten staat, maar wel dat er volgend jaar een GO Color komt: een groot jaarlijks evenement op het raakvlak van sport en fun voor een breed publiek.

De stichting 'We GO Together' kon worden opgericht dankzij de belangeloze medewerking van notaris Schuring.