Het porseleinenbord, ontworpen door Kunstenmaker.nl
Het porseleinenbord, ontworpen door Kunstenmaker.nl Foto: pr

Culinair en cultureel genieten van vis op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens de tweede editie van De Week van de Goereese Vis 4 t/m 12 september 2015 kan iedereen genieten van het thema vis en visserij. Van vis op je bord tot vis aan de muur en garnalen pellen. Dankzij de samenwerking tussen de sectoren visserij, horeca, kunst en educatie wordt er een breed palet van activiteiten aangeboden voor alle leeftijden.

In De Week van de Goereese Vis staat genieten van vis centraal. Op Goeree-Overflakkee bieden 26 restaurants een Goerees drie gangen vismenu aan voor het vaste bedrag van € 27,50 euro per persoon. Ieder restaurant heeft een eigen vismenu samengesteld speciaal voor deze week. Enkele deelnemende restaurants bieden 'kunst op je bord' aan en serveren het vismenu op een porseleinen bord ontworpen door Kunstenmaker.nl welke je als gast na een gezellige avond mee naar huis krijgt.

De organisatie is enorm trots op de betrokkenheid van de horeca en ondernemers op het eiland om iets moois van deze week te maken. Ze merken op dat het product vis en visserij enorm leeft op het eiland. De organisatie benadrukt dat het een week is om vooral samen te genieten van verse vis en dat we niet mogen vergeten dat we een eigen vissersvloot hebben die iedere week naar zee gaat om de mooiste vis te vangen.

Naast het culinaire programma biedt De Week van de Goereese vis ook een cultureel programma voor alle leeftijden.

Programma

Vrijdag 4 september 2015

Opening De Week van de Goereese Vis en opening seizoen van de Stellendamse garnaal
Stellendam, buitenhaven

Zaterdag 5 september 2015

Galerie Parels van Goeree

Laat u verbazen wat de Noordzee brengt en wat voor moois Parels van Goeree ervan maakt! Kom geheel vrijblijvend in de galerie/werkplaats kijken van 13.00 tot 17.00 uur.
Ouddorp, Parels van Goeree, Westduinweg 11

TastingGoeree

Proef en beleef verrassende, culinaire gerechtjes van vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee. Het vis-evenement in de historische ambiance van de toren van Goedereede is een uitstekende manier om kennis te maken met de lokale visspecialiteiten. De vispromotie wordt georganiseerd door Habraken Vis, Bij Elles en omdat vis moet zwemmen door Portugese Wijnen & Zo.
Het evenement wordt gehouden in de toren van Goedereede op zaterdag 5 september 2015 van 16.30 tot 19.30 uur. Kosten bedragen € 24,95 per persoon exclusief wijn. Aanmelden via: info@tastinggoeree.nl
Goedereede, Torenmuseum, Kerkpad 9

Dinsdag 8 september 2015

Garnalen pellen, zingen en netten boeten in zorgcentrum De Vliedberg

Inschrijven voor deelname bij de receptie van De Vliedberg. Neem voor vragen contact op met Margreet Klijn 0187 685500
Ouddorp, De Vliedberg, Vliedberglaan 100

Woensdag 9 september t/m 11 september 2015

Expositie KUNSTENMAKER.NL bij Galerie De Overkant

Woensdagavond 9 september vanaf 19 uur met veiling
Donderdagmiddag 10 september 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 11 september van 13.00 tot 20.30 uur
Ouddorp, De Overkant, Dijkstelweg 33

Woensdag 9 september 2015

Veiling KUNSTENMAKER.NL

Veiling kunstwerken met het thema vis van KUNSTENMAKER.NL bij Galerie De Overkant. Kunstenmaker is een kunstwerkplaats voor mensen die net even anders in de samenleving staan. Entree, koffie en thee zijn gratis. Toegang vanaf 19.00 uur.
Ouddorp, De Overkant

Filmavond Het Diekhuus

Woensdagavond 9 september drait vanaf 20.00 uur de prachtige documentaire Deep Blue van regisseurs Alastair Fothergill en Andy Byatt in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Een wonderbaarlijke documentaire over de wereld van de diepzee waar nog geen mens is geweest. De film vangt aan om 20.00 uur. De entree is € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00. Aan de kassa € 7,00 / leden en CJP € 5,50. Reserveren via www.hetdiekhuus.nl.
Middelharnis, Het Diekhuus, Rabobankzaal, Beneden Zandpad 7

Workshop Grevelingenschat

Maak je eigen Grevelingenschat. Tijdens een zoektocht langs de Grevelingen verzamel je verschillende soorten schelpen om er vervolgens een kunstwerk van te maken. Tijd: 14.00 - 17.00 uur. Prijs: €7,50 per kind inclusief limonade. €10,00 p.p. voor volwassenen inclusief koffie/thee en een Brouwersdammetje. Aanmelden bij Inspiratiecentrum Grevelingen.
Brouwersdam Ouddorp, Inspiratiecentrum Grevelingen, Brouwersdam binnenzijde 25

Vrijdag 11 september 2015

Rondleiding visafslag Stellendam

Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de Stellendamse haven. Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven, wordt u rondgeleid over de visafslag, waar u tevens in aanraking komt met het product 'vis'. Na de rondleiding zal er een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf voor de visserijsector. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar en kaarten kosten € 10,- p.p., en zijn verkrijgbaar bij VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789. Vooraf reserveren is verplicht.
Stellendam, visafslag

Zaterdag 12 september 2015

Oesterspeurtocht

Ga op zoek naar alle oesters, beantwoord de vragen, speel de spelletjes en vind de oplossing! Tijd: hele dag. Prijs: gratis.
Brouwersdam Ouddorp, Inspiratiecentrum Grevelingen, Brouwersdam binnenzijde 25

Galerie Parels van Goeree

Laat u verbazen wat de Noordzee brengt en wat voor moois Parels van Goeree ervan maakt! Kom geheel vrijblijvend in de galerie/werkplaats kijken van 13.00 tot 17.00 uur.
Ouddorp, Parels van Goeree, Westduinweg 11

De Week van de Goereese Vis

De Week van de Goereese Vis wil het mogelijk maken dat iedereen van de heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen kan proeven en genieten bij de horeca op Goeree-Overflakkee. Houd de website www.weekvandegoereesevis.nl en facebook.com/weekvandegoereesevis in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma.