Deelnemers aan GO-Classic op een archieffoto.
Deelnemers aan GO-Classic op een archieffoto. Foto: PR

Hoge verwachtingen van GO-Classic op zaterdag 12 september

MIDDELHARNIS – Over ruim twee weken zal Jan de Waard, directeur van hoofdsponsor Rabobank Het Haringvliet, het startschot geven voor de GO-Classic. Het wielerevenement wordt voor de derde keer gehouden met – naar verwachting – een recordaantal deelnemers.

Door: Adri van der Laan

Er zal worden gestart aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Opnieuw fietst Leontien van Moorsel mee, ook zullen er oud Olympiërs deelnemen aan een van de drie afstanden, 70, 115 of 150 km. Voor meer informatie over de wielertocht en voor de aanmeldingen kun je terecht op www.go-classic.nl. Het centrale punt voor de inschrijving is de Edudelta school aan de Schoolstraat in Middelharnis. Ook de dag inschrijvingen kunnen zich hier melden vanaf 8.00 uur. Er geldt een open start vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur. Om 9.30 uur vertrekken de VIP-rijders na het startschot van Jan de Waard, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet, die dit jaar hoofdsponsor is. Naast de opbrengst voor het 'Leontienhuis' van Leontien Zijlaard-van Moorsel, waar jongeren met eetproblemen worden opgevangen, werden ook doelen in de regio begunstigd.

Goede doelen

Dit jaar zal voor het laatst zijn dat Leontien Zijlaard aan het evenement verbonden is, omdat er de afspraak was dat zij voor drie jaar 'de kar zou trekken'. Het 'Leontienhuis' voor jongeren met eetstoornissen is in deze drie jaar het hoofddoel voor de sponsoring geweest. Naast het werk van Leontien heeft men dit jaar nog een ander, maar dan internationaal doel: Eco-waterproject Thambarawa. Dit is een project dat de landelijke Rotary-organisatie ondersteunt in Sri Lanka. Het gaat daar om een deugdelijke watervoorziening voor de plaatselijke boeren.
GO-Classic wordt door verschillende bedrijven gesponsord, de namen hiervan zijn te vinden op de site www.go-classic.nl Rabobank Het Haringvliet is hoofdsponsor van het evenement. Directeur Jan de Waard zal dan ook het startschot lossen op zaterdag 12 september en waarschijnlijk ook meefietsen.

Pastamaaltijd

Deelnemers die zich via de website inschrijven kunnen zich ook nog opgeven voor de pastamaaltijd, die door leerlingen van het Edudelta College zal worden verzorgd. Rondom het vertrek en de finish zal er veel te doen zijn op en rondom het Diekhuusplein, dus wie niet in de gelegenheid is mee te fietsen, kan daar toch iets van de sfeer proeven.