Fundamenten van het CDA

Het is goed dat het CDA blijft staan op het fundament en zal werken vanuit haar grondslag! 'Het Bijbels getuigenis van Gods beloften, daden en geboden aanvaardt deze partij als een zeer besliste betekenis voor mens, maatschappij en overheid'. Als 't CDA losraakt van zijn wortels, dan verwordt die partij tot een bos bloemen die verwelkt. Dat zei het oud-kamerlid Bilder. De partij moet niet buigen voor peilingen, maar wel voor God. Helaas heeft de CDA delen van de achterban van zich vervreemd. Ook op Goeree-Overflakkee hebben velen op de partij gestemd.

Helder uitdragen

Wanneer de partij zijn eigen identiteit helder uitdraagt, dan zal er zeker een wervende kracht van uitgaan. De christen-democratie is nog steeds een groot goed. Juist in deze tijd, waarin het individualisme hoogtij viert in de samenleving, waarin zoveel mensen vereenzamen, zou het CDA een grote rol kunnen spelen. Wel hebben de ChristenUnie en de SGP ook veel christelijke kiezers tot zich genomen, maar het CDA kan daar ook van profiteren, toch?

Morele vragen

Is de genoemde partij in de oppositie terecht gekomen, dan kan en moet die een goed tegengeluid laten horen. En het CDA kan ook andere partijen aan een meerderheid helpen. Morele vragen durft die partij best wel aan de orde te stellen, nietwaar? Vragen waar de hedendaagse regeringspartijen PvdA en de VVD voor terugschrikken.

Door Ds.W.Chr. Hovius