Cursus Theologische Vorming in Middelharnis

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 5 september begint het nieuwe cursusjaar van de cursus Theologische Vorming voor Gemeenteleden. De cursus is eens per twee weken van 09.30 tot 12.30 uur en bestaat uit 21 bijeenkomsten. Het uitgangspunt van deze cursus is de Bijbel en de Belijdenis van de Reformatie.

Deelnemers krijgen les in zeven vakken: Oude en Nieuwe Testament, dogmatiek, kerkgeschiedenis, ethiek, zending/oecumenica en praktische theologie. De volledige cursus duurt drie jaar, maar men verbindt zich steeds slechts voor één cursusjaar tegelijk. Daarna is het mogelijk om verder te gaan in een vervolgcursus die "Studium Generale" wordt genoemd. Het is een soort opfriscursus voor oud-cursisten die na het behalen van het certificaat Theologische Vorming voor Gemeenteleden met de studie verder willen gaan. Deze cursus bestaat uit 8 morgens. Elke docent neemt dan eenmaal per maand een hele morgen voor zijn rekening. Meestal is er een centraal jaarthema. In Middelharnis zijn momenteel als docenten de volgende Hervormde predikanten werkzaam: ds. A.L. Molenaar te Yerseke, ds. P. van der Kraan te Arnemuiden, ds. T.W. van Bennekom te Goes, ds. M.A. Post te Stavenisse, ds. J.Th. Pronk te Sirjansland, ds. M.M. van Campen te Rotterdam en ds. Th.W.H. van der Heijden te Dirksland.

Een ieder is welkom, ongeacht leeftijd, kerkverband of opleiding. De locatie is Hervormd verenigingsgebouw De Hoeksteen, Ring 13 te 3241 CE Middelharnis. Voor 21 zaterdagochtenden is de cursusprijs € 175,00 (slechts circa € 8,35 voor drie lesuren per morgen!) Een echtpaar betaalt samen € 275,00. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd.

Nadere informatie is te verkrijgen bij cursusleider ds. A.L. Molenaar, Dahlialaan 72 te 4401 HB Yerseke, telefoon: 0113-603407. Er kan ook voorlopig en vrijblijvend worden aangemeld via het e-mailadres: info@cursustvgmiddelharnis.nl. Vrijblijvend kennismaken met de cursus is mogelijk door op zaterdag 5 september om 09.30 een lesmorgen te bezoeken. Op basis daarvan kan worden besloten om wel of niet deel te nemen aan de cursus. Meer informatie is te vinden op de website: www.cursustvgmiddelharnis.nl.