Afbeelding
Foto:

Een Woord ter rechter tijd

Een Woord ter rechter tijd

Op initiatief van de Gereformeerde Gemeente Sliedrecht is bij uitgeverij de Ramshoorn een boek uitgegeven onder de titel: 'Een Woord ter rechter tijd', gelegenheidspreken voor het kerkelijk jaar. Deze prekenserie volgt het kerkelijk jaar: van Advent tot Pinksteren. De predikanten uit de classis Dordrecht hebben aan deze bundel feeststoffen meegewerkt. Het voordeel is, dat deze preken telkens ter hand genomen kunnen worden bij de stof die in het kerkelijk leven aan de orde is.

Er is ook gedacht aan onze ouderen, want het is een duidelijk en goed leesbaar boek geworden met een groter lettertype. De preken zijn dus voor een brede doelgroep bruikbaar. De uitgever heeft in een begeleidend schrijven gevraagd om deze bundel in de maand december te bespreken. Helaas kwam deze bundel pas een maand geleden in mijn bezit, toch voldoe ik graag aan het verzoek om deze bundel te bespreken en aan te bevelen, al is het augustus geworden. Maar dat hoeft geen verhindering te zijn om dit boek aan te schaffen.

Het boek bevat 9 preken en is verkrijgbaar bij de Gereformeerde Gemeente te Sliedrecht (acs@gergemsliedrecht.nl), maar ook bij elke boekhandel. Het boek kwam tot stand in samenwerking met Uitgeverij De Ramshoorn te Goes en kost € 18,50. ISBN nummer: 9.789.461.150.769.

De volgende predikanten hebben meegewerkt:

Ds. L. Blok: Adventspreek over Leviticus 26:11
Ds. H. Hofman: Kerstpreek over Lukas 2:7b
Ds. M. Karens: Oudejaarspreek over 1 Johannes 2:18a
Ds. J. Schipper: Nieuwjaarspreek over Psalm 43:3
Ds. A. T. Huijser: Lijdenspreek over Johannes 12:24
Ds. J. van Rijswijk: Goede Vrijdagpreek over Markus 15: 42-47
Ds. W. J. Karels: Paaspreek over Johannes 20:1-11
Ds. A. T. Huijser: Hemelvaartspreek over Daniël 7:13-14
Ds. W.J. Karels: Pinksterpreek over Handelingen 2:1-4a

De preken zijn uitgesproken door de zeven predikanten, die in 2014 de classis Dordrecht dienden. Deze bundel biedt mogelijkheden voor de het gebruik in de leesdiensten, maar zijn vanzelf ook waardevol voor persoonlijk gebruik.