Het bestuur van Stichting KLEINe P@RIJS.
Het bestuur van Stichting KLEINe P@RIJS. Foto: pr

Stichting Kledingbeurs KLEINe P@RIJS opgericht

DIRKSLAND - Al een aantal jaren organiseert de oudercommissie van peuterspeelzaal de Hummelhoek in Dirksland tweemaal per jaar een tweedehands kinderkledingbeurs. Een beurs waar mensen kleding inleveren waarbij de helft van de opbrengst voor de inleveraar is, de andere helft komt ten goede aan de peuterspeelzaal.

De peuterspeelzaal heeft besloten om te stoppen met het organiseren van deze kledingbeurzen als geldinzamelingsactiviteit. Daar het in de loop van de jaren steeds groter is geworden, steeds meer kleding inneemt en verkoopt, meer vrijwilligers nodig heeft en meer ruimte nodig is en een hoop tijd in beslag neemt.

De stichting

Een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich met de kledingbeurs hebben beziggehouden zijn naar mogelijkheden gaan zoeken om deze succesformule, zonder de peuterspeelzaal als organisator, in stand te kunnen houden.

Dit heeft geresulteerd in de oprichting van Stichting Kledingbeurs KLEINe P@RIJS. Een stichting - de naam zegt het al - die kledingbeurzen organiseert waar tweedehands kleding wordt verkocht voor een kleine prijs. De opbrengst van deze verkoping komt ten goede aan maatschappelijke projecten die het welzijn van de kern en de bevolking van KLEINe P@RIJS (Dirksland) bevorderen.

Goede doelen

Naast het schenken aan maatschappelijke doelen binnen de dorpskern Dirksland, draagt de stichting bij aan duurzaamheid door kleding een tweede leven te geven. En biedt het gezinnen met een kleine beurs, maar ook voor de snuffelaar, de mogelijkheid om op een betaalbare manier aan leuke kleding te komen.

Ook worden diverse plaatselijke/eilandelijke goede doelen voorzien van de niet verkochte kleding, die inleveraars niet retour willen. Denk hierbij aan de gezinsvervangende tehuizen, gezinnen in crisissituaties of projectgroepen die zich bekommeren om het welzijn van mensen in andere landen.

En niet onbelangrijk; de inleveraars van de kleding verdienen de helft van wat hun kleding heeft opgebracht.

Beurs

Op vrijdag 25 september organiseert de stichting een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Dirksland. De opbrengst van deze beurs komt ten goede aan de beide basisscholen OBS De Inktvis en CBS Prins Maurits in Dirksland.
Hiervoor kunt u goede en schone kinderkleding voor de herfst/winter en speelgoed inleveren.
De kleding en speelgoed wordt in de week voorafgaand aan de kledingbeurs op beide basisscholen ingezameld en geprijsd.
De beurs wordt gehouden in zorgcentrum Geldershof te Dirksland.
De helft van de opbrengst is voor de inleveraar en de andere helft voor de stichting welke het zal uitkeren aan de basisscholen in Dirksland. Als inleveraar heb je de keus om de niet verkochte kleding weer terug te ontvangen of deze te schenken aan goede doelen in de buurt.

Houd de kranten en de website www.kledingbeursdirksland.nl als ook onze Facebookpagina kledingbeursdirksland in de gaten om op de hoogte te zijn van data, locatie en verdere informatie.