Afbeelding
Foto: pr

Zaterdag Wielerronde van Middelharnis

MIDDELHARNIS - Deze tweede 'nieuwe editie' van de Wielerronde van Middelharnis' zal volgens de organisatie garant staan voor een waar spektakel van jong en oud.

Er wordt gestart met de Rabo "het Haringvliet" dikke banden race. Deze wedstrijd staat open voor kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar. Ze mogen op hun eigen fiets meedoen en racen tegen leeftijdsgenoten. Voor een helm word gezorgd, inschrijven via www.wielerronde-menheerse.nl of op de dag zelf bij de muziektent.
Na dit spektakel komt de Funklasse aan de beurt. Hierin mogen alle wielrenners zonder licentie eens proberen hoe het is om een wedstrijd te rijden. Racefiets, helm en vastgekitte schoenen zijn verplicht.
Het programma wordt vervolgd met de sportklasse. Deelnemers aan deze klasse zullen hun uiterste best doen om de zoenen van de rondemiss Angele IJzelenberg te mogen ontvangen. In deze categorie zullen de eilandelijke renners, Dennis van den Ouden, Elwin Buskop en Marcel van der Griend van start gaan.
Om 13.30 uur is het de beurt aan de prominenten race. Deze oud beroepsrenners, welke menig grote overwinningen op hun naam hebben staan, starten nu op het snelle rondje van "Menheerse". Namen als Erik Breukink, Erik Dekker, Maarten den Bakker, Teun Mulder, Richard Groenendaal, Jeroen Blijlevens maar zeker ook de eilandelijke profrenners Aad van den Hoek en Michael van der Wolf. Deze renners zullen samen met een plaatselijk bekende renner goed herkenbaar zijn in een shirt met verschillende kleuren per koppel. Welk koppel kan, net als vorig jaar, deze ronde op zijn naam schrijven? Toen wist koppel Aad van den Hoek/Rob Olofsen iedereen te verrassen met een late ontsnapping.
Na dit geweld van de oud beroepsrenners zijn er nog de Amateurs als laatste categorie. In deze categorie zal het niet minder hard gaan, getuige de snelste ronde van vorig jaar. Deze werd met een gemiddelde boven de 50 km/h afgelegd. Als Plaatselijke renners zullen hier Gerard van Haaften en Arie van 't Geloof starten.
De gehele dag zal dit wielerspektakel aan elkaar gepraat worden door de bekende speaker Mels de Kievit. Hij zal het verslag doen vanaf de finish op zijn bekende meeslepende manier. Bij elke categorie zal vanaf de motor verslag gedaan worden van de finale.

Het programma voor zaterdag 18 juli is als volgt:

10.00 uur: Rabobank Dikkebanden Race voor de kinderen;
11.00 uur: Funklasse (Lokale helden wielrenners en rensters uit de regio zonder licentie);
12.00 uur: Sportklasse met oa Dennis den Ouden, Marcel van der Griend, Elwin Buskop als lokale favorieten;
13.30 uur: Oudprofs in koppelkoers met prominenten, o.a. Koos Moerenhout, Erik Dekker, Teun Mulder, Aad v.d. Hoek, Maarten den Bakker en vele anderen;
15.00 uur: Amateurs met oa Gerard van Haaften.

Parcours Beneden zandpad, Langeweg, Christiaan de Vrieslaan. Het parcours zal gesloten worden van 9.00 tot 17.00 uur.

De Wielerronde wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren en vrijwilligers. Sponsoren: Rabobank het Haringvliet, Behang- en schildersbedrijf Olofsen, Onlinebouwcentrum, Boskalis, Drillguide, De korte zonwering, Unito-sports, Hema middelharnis, Auto Bakker Dirksland, Gemeente Goeree-Overflakkee, Keyzer schoenen, Cycleur De Luxe, Automobielbedrijf Flakkee, D-sign, Krijger Tegelwerken, Werelds-inside, RST Short Terminals, De Vogel Assurantie, Herbalife, Drogisterij.net, Saers, Blue Denim, Tieleman Keukens en Tufo banden.