De vijf ondernemers van het winkelplein in Ouddorp (Archieffoto Eilanden-Nieuws)
De vijf ondernemers van het winkelplein in Ouddorp (Archieffoto Eilanden-Nieuws) Foto: Wim van Vossen Fotografie

Winkelplein Molenweg/Hoge pad heet Plein 215

OUDDORP – Er is naam voor het winkelplein dat ligt aan de Molenweg/Hoge pad.

Het plein, waar vijf ondernemers hun winkels hebben heeft de naam 'Plein 215' gekregen. Dit is het resultaat van een prijsvraag die door de ondernemers werd uitgeschreven. De prijswinnaars hiervan zijn:

1e Mevr. Nolet uit Ouddorp/mevr. Van 't Geloof uit Middelharnis
2e Mevr. Nolet uit Ouddorp/mevr. Van 't Geloof uit Middelharnis
3e Mevr. Klijn uit Goedereede
4e Mevr. Giesselbach uit Rotterdam
5e Mevr. Bruggeman uit Ouddorp
Originaliteitsprijs: Mevr. Vellekoop uit Rijssen

De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 29 augustus. De nummers 1 en 2 hadden als naam verzonnen Plein 2015. De ondernemers hebben hier de naam van afgeleid. Plein 215 ligt wat makkelijker in de mond als Plein 2015. Daarnaast kan PLEIN 215 op meerdere manieren worden uitgelegd.
Ten eerste is het plein ontstaan in 2015. Cijfer 2 staat voor 2 handen, 1 staat voor in één en 5 staat voor het aantal ondernemers op het plein. Door de handen in één te slaan is het mooie plein gecreëerd. Er vinden op dit moment nog wel wat bouwwerkzaamheden plaats, vandaar dat de onthulling van het bord en de feestelijke opening van het plein is verplaatst naar zaterdag 29 augustus. Op deze dag zal de feestelijke opening plaatsvinden en worden tal van activiteiten georganiseerd.
"Hou het Eilanden Nieuws goed in de gaten voor meer informatie over deze dag", aldus de ondernemer. Natuurlijk bent u nu al van harte welkom in één van de vijf zaken. Op Plein 215 zijn de volgende bedrijven vertegenwoordigd: Jumbo Sperling, Visrestaurant Hameeteman, Visspecialist Hameeteman, De Mik Fietsenverhuur en de Bloemensuper.