Afbeelding
Foto: pr

KunstReis naar Stedelijk Museum Amsterdam

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdag 4 juli gaat KunstReis per luxe touringcar naar het Stedelijk Museum te Amsterdam met de tentoonstelling 'De oase van Matisse'.

Inclusief busreis, koffie met gebak aan de Amstel en lezing in de bus door docent kunstgeschiedenis Esther Kranendonk, is de prijs € 33,50. Dit is exclusief entree € 20,00. Met een Museumkaart betaalt u € 5,00 entree.

Vertrekschema:

Ouddorp busstation Preekhillaan 7.15 uur; Zierikzee busstation Grachtweg 7.45 uur; Oude-Tonge busstation 8.15 uur; Schaapsweg 8.25 uur; Heinenoord busstation 8.45 uur. Tussen 18.00 en 19.00 uur is men weer thuis. Aanmelden het liefst via email: info@kunstreis.eu. Zie ook www.kunstreis.eu 06-21913954.

"De oase van Matisse" is de grootste tentoonstelling van Henri Matisse ooit in Nederland. Met meer dan 100 werken is het bovendien een van de meest omvangrijke tentoonstellingen in de geschiedenis van het Stedelijk. Matisse is een van de grondleggers van de moderne kunst. Het fauvisme van omstreeks 1905, waarvan Matisse als leider wordt beschouwd, is de eerste moderne kunststroming van de twintigste eeuw.

'Mijn schilderkunst richtte zich eerst op het donkere gamma van de meesters die ik in het Louvre bestudeerde. Daarna werd mijn palet lichter. Invloed van de impressionisten, neo-impressionisten, Cézanne'- Henri Matisse