Het team van Buutengeweun poseert voor het gebouw van hoofdsponsor Visser Meubelen. Foto: Denn=Fotografie
Het team van Buutengeweun poseert voor het gebouw van hoofdsponsor Visser Meubelen. Foto: Denn=Fotografie Foto: Foto Denn=Fotografie

Rondje Nederland fietsen voor het goede doel

MIDDELHARNIS – 's Nachts de Afsluitdijk oversteken. Of de Posbank beklimmen bij zonsopgang. Op donderdag 25 juni begint Cycle for Hope Rondje Nederland, een fietstocht voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Er doet ook een team mee van Buutengeweun.

Door Kees van Rixoort

Buutengeweun is een christelijke beweging die actief is op Goeree-Overflakkee. Doel van Buutengeweun is om harten (opnieuw) in contact te brengen met de liefde van God. Dat doet de beweging vooral door buitenactiviteiten te organiseren. Wandelen, kanoën, een kampvuur maken, en fietsen dus.

Voor de Cycle of Hope heeft Buutengeweun vierentwintig renners en acht begeleiders weten te strikken. Ze gingen vrijdagavond op de foto voor het pand van hoofdsponsor Visser Meubelen, die prominent op de outfit staat, samen met andere sponsors. Bram Markus uit Sommelsdijk is een van de renners: "De vierentwintig renners zijn verdeeld in drie subteams. De teams rijden het Rondje Nederland in estafette. Iedereen rijdt 400 kilometer, verdeeld over vier etappes, samen binnen 48 uur."

De Hoop

Een hele uitdaging, maar waar het allemaal om draait is zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor De Hoop, een christelijke organisatie die zich vooral richt op verslavingszorg. Buutengeweun, dat aantreedt met een dubbel team, moet minimaal 18.000 euro bij elkaar brengen. Dat komt neer op 750 euro per fietser. Het geld is verzameld via sponsors en andere gulle gevers. Doneren is nog mogelijk via de site van Buutengeweun: www.buutengeweun.nl.

Leo Bezemer van hoofdsponsor Visser Meubelen: "Wij willen één keer per jaar iets groots doen, voor een goed doel. Wij zijn een christelijk bedrijf en steunen graag een christelijke instelling als De Hoop, die mensen helpt die in nood zijn."

Een van de renners, de enige dame in de Buutengeweun-ploeg, is Diana Zwijnenburg uit Nieuw-Vossemeer. Zij heeft haar 750 euro voor De Hoop bijeengebracht door honderd armbandjes te verkopen, vooral via Facebook. Het Rondje Nederland noemt ze een grote uitdaging. "Maar die ga ik graag aan. Ik ben goed getraind en fiets altijd met mannen. Mijn vader, mijn man en mijn zwager fietsen ook mee in het team van Buutengeweun."

Op naar Dordrecht, de stad van De Hoop, waar donderdag vijftien teams aantreden voor Cycle for Hope Rondje Nederland. Twee dagen later hopen de renners daar ook weer te finishen.