Afbeelding
Foto: pr

Jurriën van Kooten voltooit opleiding koordirectie

STELLENDAM - in 2011 is Jurriƫn van Kooten, wonende in Stellendam, gestart met de opleiding koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor muziek.

Behalve het volgen van theoretische vakken, heeft hij het dirigentschap geleerd aan de hand van praktijkdagen. Daarnaast is hij al dirigent van twee koren: Gereformeerd Kerkkoor Canticum en Christelijk Kamerkoor Da Lui Cantiamo, beide te Ouddorp. Op 27 juni zal hij de opleiding beƫindigen met een openbaar examen koordirectie. Behalve werken voor koor a capella zullen er ook werken met een instrumentaal ensemble worden uitgevoerd. De volgende werken staan op het programma: de Cantate Befiehl dem Engel dass er komm van de Noord-Duitse componist Dietrich Buxtehude (1637-1707) voor koor en strijkers, het lied Waldesnacht van Johannes Brahms (1833-1897) voor gemengd koor a capella. Verder worden er delen uitgevoerd uit de Messe modale van Jehan Alain (1911-1940) voor vrouwenkoor, strijkers en fluit en tenslotte het lied Steh auf Nordwind van Harald Genzmer (1909-2007). De werken worden uitgevoerd met een gelegenheidskoor dat is gevormd uit diverse koren van Leo Rijkaart, hoofdvakdocent koordirectie aan de Bourdon Hogeschool en een voor de gelegenheid samengesteld instrumentaal ensemble.

Een ieder is welkom om dit alles mee te maken op zaterdag 27 juni 2015 om 19.30 uur in de Hervormde Kerk van Haastrecht, Kerkplein 9, 2851 CJ Haastrecht. De toegang is gratis. Ook zullen andere studenten een bijdrage leveren aan deze avond.