Grote belangstelling bij de officiële opening van Nieuw Rijsenburgh.
Grote belangstelling bij de officiële opening van Nieuw Rijsenburgh. Foto: Hans Villerius

Nieuw Rijsenburgh officieel geopend

SOMMELSDIJK – Nadat in eerder stadium al een openingshandeling plaatsvond van het eerste van de vier gebouwen dat verzorgings- en verpleeghuiscomplex Nieuw Rijsenburgh in totaal zou gaan tellen, was het vorige week woensdag 10 juni tijd om het thans compleet gerealiseerde complex officieel in gebruik te nemen. Een feestdag werd 't, die in drie gedeeltes werd opgedeeld. 's Morgens was er een luxe koffiebuffet voor de bewoners, 's middags vond de officiële opening plaats en 's avonds was er een reünie voor oud-medewerkers van de inmiddels verdwenen zorginstellingen De Goede Ree en De Samaritaan, die zijn samengesmolten tot Nieuw Rijsenburgh.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Diverse sprekers voerden het woord tijdens het middagprogramma. Eén van de locatiemanagers, Yvonne de Waal, merkte op dat het bijzonder is dat in een tijd van bezuinigen zo'n prachtig gebouw binnen de CuraMare organisatie in gebruik wordt genomen. Als thuis wonen echt niet langer meer gaat, dan is dit een heel goede plaats om zorg te ontvangen, zo gaf ze aan. Nadat op 13 juni vorig jaar de laatste cliënt van De Goede Ree naar het nieuwe zorgcomplex was verhuisd en twee culturen bij elkaar waren gekomen – die van De Goede Ree en die van De Samaritaan – was het in het begin even wennen, zowel voor bewoners als voor de medewerkers, maar intussen gaat 't prima samen, liet De Waal weten, "en daar zijn we heel dankbaar voor. Ook voor de grote inzet van de vele vrijwilligers, zonder wie het echt niet meer zou gaan."

Identiteit

Namens de Raad van Bestuur van CuraMare sprak ook Wim Driesse woorden van dank. Niet alleen aan het adres van alle betrokken medewerkers en vrijwilligers, maar ook sprak hij zijn waardering uit over de grote betrokkenheid van de omgeving waarin Nieuw Rijsenburgh staat, met de bewoners van de Olympiaflat, met het Edudelta College, de Prins Mauritsschool en de School met de Bijbel als buren waarmee heel goede contacten worden onderhouden. "Maar bovenal dank aan onze Schepper, Die het ons gaf dat dit enorme project gerealiseerd kon worden", aldus Driesse.

Lees verder op pagina 7.