De Staver is blij met de oprichting van 1e knvb regioteam zaalvoetbal

SOMMELSDIJK - De Staver rijgt de diverse activiteiten die zij samen met andere ondernemers, verenigingen, organisaties hebben uitgevoerd, aan elkaar. "De kracht van het verbinden is een belangrijk maatschappelijk en strategisch uitgangspunt bij De Staver. De kracht van het verbinden op sportief, cultureel, expertise en organisatorisch vlak. Zo is er o.a. de laatste tijd met diverse organisaties samengewerkt. Met o.a. Happy Music, le Bateau, Sportteam Go, diverse sportverenigingen, diverse MKB-bedrijven, etc.", aldus Lesly Wolters van De Staver.

Dit heeft een bijdrage geleverd aan o.a. de oprichting van sportteam Go, HCGO, het 1e regioteam KNVB zaalvoetbal, Ladiesnight, Viva la Vida, diverse sporttoernooien, de Championsleague en nog veel meer. Tevens is het eerste regioteam zaalvoetbal een feit: ZV Olympia Goeree-Overflakkee. Vanaf komend voetbalseizoen is de regio Goeree Overflakkee officieel een zaalvoetbalclub rijker.

Het zaalvoetbal staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. "We schrijven het jaar 2017/2018. Er zijn inmiddels 100 zaalvoetballers verbonden aan zv Olympia GO, er spelen 3 seniorenteams en 3 juniorenteams in een officiële competitie. Het 1e team speelt in de 1e klasse en trapt een aardig balletje mee. De intrinsiek gemotiveerde zaalvoetballer en de oudere veldvoetbalcoryfeeën bouwen af in de zaal, maar op niveau, gecombineerd met jeugdig technisch talent, ontwikkelt het zaalvoetbal zich rap, het niveau stijgt". Het is niet ondenkbaar, dit gaat gebeuren, zegt Wolters. "Door de steun van de mensen van het 1e uur, en dat is nu al een aardige groep, gaat het gewoon lukken. Het wordt een echte eilandelijke club met haar wortels verspreid over het eiland. Volgend seizoen zal Wolters zich deels naar de achtergrond bewegen en zullen de mensen en de club het zelf gaan doen, net als HCGO destijds. Je kiest een spoor (sport), als je dan de juiste mensen verzamelt, de ruimte geeft en de mogelijkheden schetst en biedt ontstaan er mooie dingen. Inderdaad, de kracht van het verbinden is een succesformule".
Naast een senioren initiatief start komend seizoen ook weer het tienerinitiatief. Daar is het eigenlijk mee begonnen. Wolters vindt al jaren dat de tieners te weinig aandacht krijgen in de sport en samenleving, terwijl dit juist de moeilijkste leeftijdsgroep is. "De tiener zaalvoetbalcompetitie en de tienersportkaart zijn succesvolle voorbeelden hoe je deze doelgroep iets kunt bieden. Sportteam Go gaat haar schouders hier onder zetten in het kader van het JOGG beleid voor jongeren."