Er waren tal van coryfeeën aanwezig bij de opening, zoals Harry Mens.
Er waren tal van coryfeeën aanwezig bij de opening, zoals Harry Mens. Foto: Jaap Ruizeveld

Veel belangstellenden voor opening beachclub-resort op Punt-West

GOEREE-OVERFLAKKEE – Niets was aan het toeval overgelaten. Alle faciliteiten waren tot in de puntjes geregeld. Honderden genodigden waren donderdagmiddag, velen in automobielen van de hogere prijsklasse, naar beachclub Werelds aan het strand op de Punt West in Ouddorp gekomen om met eigen ogen de metafoor te aanschouwen die daar in een twaalftal weken was geproduceerd. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt verklaarde de beachclub officieel voor geopend. Een creatie waar directeur/eigenaar Michel Schreuders samen met zijn compagnon Joost Maarschalkerweerd de scepter zwaait. Een culinair hoogstandje, een luxe ambiance aan het Grevelingenmeer waarvoor radio/tv en fotograferende en schrijvende pers uitgebreid was komen opdraven. Zon overgoten. Met speedboten bij de steigers. Wat wil je nog meer?

Door Jaap Ruizeveld

Het was, zoals dat nu eenmaal plaatsvindt, een grootschalige gebeurtenis waar je bij moest zijn. De place to be, zoals dat in goed Nederlands wordt aangeduid. Ook een 'Zien en gezien worden'- happening. Met talrijke coryfeeën die hun opwachting maakten en die zich graag breed lieten portretteren door de landelijke media. Eigenlijk ontbrak de spraakmakende Jord Kelder, maar met Harry Mens (RTL - Businessclass ) was het, zo vond een aantal gasten, het ook goed toeven. Als je het allemaal zo op je laat inwerken dan is het moeilijk te bevatten dat hier, zelfs voor Nederlandse begrippen en dus zeker ook voor Ouddorp, een staaltje ondernemerschap is vertaald in een tastbaar product dat de Kop van Goeree en het aangrenzende Zeeuwse gebied, opnieuw stevig op de kaart zet. Lokale eilandelijke bedrijven vonden elkaar. Durfden de uitdaging aan. Zorgden (en zorgen) voor stevige werkgelegenheid. Dat is belangrijk in een voorzichtig herstellende economie.

Pleisterplaats

Projectontwikkelaar Thijs Zeelenberg vertolkte de sfeer die menigeen uitte. "Het lijkt of je in het buitenland bent. Maar het is Ouddorp. De pleisterplaats voor de toekomst. Hier kan je elkaar ongedwongen en in intimiteit ontmoeten. Het gebouw en uiteraard de gerechten lenen zich daarvoor. We hebben een punt op de kaart gezet. De Punt, een middelpunt voor de regio. Met een hotel en beach resort die kwaliteit uitstralen. Gebleken is dat de belangstelling nu al zo overweldigend groot is dat je zeker de komende weken echt zal moeten boeken". Zeelenberg gaf tenslotte een 'çhapeau' aan alle betrokkenen bij het project. "Durf en kracht om het te kunnen verwezenlijken". Volgend jaar vindt de totale afronding en oplevering van het beachressort Punt West plaats (de final party) en daarvoor werd nu al een ieder uitgenodigd.

Voor vriendenprijsje

Jan Tieleman (Tieleman Keukens) kon ook niet op het podium ontbreken. Hij schetste zijn betrokkenheid vanaf de beginfase van de ontwikkeling van het project. Wees op de insteek om bij uitvoering en realisering gericht eilandelijke ondernemingen te betrekken (centraal Van den Nieuwendijk en onderaannemers) en toonde zich trots met het uiteindelijk resultaat. Samen met 'goede zakenvrienden Cor en Frans' die voor een vriendenprijsje wilden instappen is het gelukt. Dat stemt tot tevredenheid, zei de ondernemer. Natuurlijk stond Michel Schreuders in het middelpunt van de aandacht. Hij was er zichtbaar door geëmotioneerd. "Geniet van dit alles", wenste hij de gasten toe.

Voegt kwaliteit toe

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt was blij met het project dat nu op de Punt nagenoeg is gerealiseerd. " Het voegt kwaliteit toe aan onze regio. Belangrijk voor onze toeristisch-recreatieve insteek op Goeree-Overflakkee en op Schouwen-Duiveland. In dit gebied hebben wij als gemeenten plezierige contacten en werken constructief samen bij de ontwikkeling en realisering van duurzame projecten". Nog even een stukje historie, zei de wethouder. " In 2007, ik was toen bestuurder in de gemeente Goedereede, ontmoette ik Thijs Zeelenberg en vernam zijn plannen om – aan het eind van zijn carrière als architect / ontwikkelaar - nog één groot project op ons eiland te realiseren. Nou dat gaat dus niet gebeuren want met Brouwerseiland staat binnenkort een nieuw fenomeen alweer in de startblokken. Dit beachresort, duurzaam en ingepast in het landschap is mogelijk gemaakt door de inbreng van veel instanties die de handen in een hebben geslagen. Dat is een compliment waard. En dat geldt ook voor de wijze van invulling. Lokale ondernemingen gingen aan de slag en 35 werknemers vinden hier hun job. Veel succes", wenste de wethouder aan directie en team van Werelds aan het strand.

Michel en Miranda Schreuders, wethouder Arend-Jan van der Vlugt, Jan Tieleman en Thijs Zeelenberg.
Afbeelding