Feest bij Plattelands Jongeren Euro-Delta

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 20 juni verzorgt afdeling Goeree-Overflakkee van de Plattelands Jongeren Euro-Delta een feestelijke dag om het 65-jarige bestaan van hun vereniging te vieren. Zij nodigen alle (oud-)leden uit om dit met hen te komen vieren.

In 1950 werd afdeling Goeree-Overflakkee van de Plattelands Jongeren Euro-Delta opgericht door enthousiaste jongeren. Zij zorgden ervoor dat de vereniging een toonaangevende jongerenvereniging op het eiland werd. De Jongeren organiseren diverse activiteiten voor iedereen van 16 jaar en ouder. Het idee dat je per se van agrarische afkomst moet zijn, of op de één of andere manier iets met deze sector te maken moet hebben, is al geruime tijd achterhaald. "Tegenwoordig is minstens de helft van de leden afkomstig van binnen de dorpsgrenzen, maar dat wil niet zeggen dat het platteland niet meer bij onze activiteiten betrokken wordt. Het is juist datgene wat ons allen bindt, het platteland van Goeree-Overflakkee!" aldus het bestuur.

Op 20 juni wordt er een feestelijke dag georganiseerd door de jubileumcommissie. Er staat onder andere een jubileum(puzzel)rit op het programma. Hierbij zal er via aanwijzingen een route over Goeree-Overflakkee gereden worden. Op verschillende boerderijen die gerelateerd zijn aan de vereniging, zal er een korte pauze gehouden worden. Zo zal er langs de boerderijen van oud-bestuursleden gereden worden en wordt er gestart en geëindigd op een van de vorige schuurfeestlocaties. Op elk van deze pauzeplekken kan een lokaal streekproduct genuttigd worden. Op deze manier zet de vereniging de producten van Goeree-Overflakkee op de kaart. Ook willen zij de ontwikkeling laten zien die heeft plaatsgevonden ten opzichte van de mechanisatie. Op elke locatie zullen er twee werktuigen geplaatst worden, één van 65 jaar geleden en één van nu. De deelnemers kunnen hier ook vragen over stellen en zo meer te weten komen over de werktuigen en de geschiedenis van de landbouw. Aansluitend aan de jubileumrit zal er een feestavond georganiseerd worden.

Wie deel wil nemen aan deze dag kan zich aanmelden door middel van een e-mail aan: Jubileumcommissie@pjflakkee.nl. Meer info op www.pjflakkee.nl.