Afbeelding
Foto: PR

Teaching English is…

GOEDEREEDE/DIRKSLAND - Woensdag 3 juni was een bijzondere dag voor de beide schoolteams van de Eben Haƫzerschool in Goedereede Havenhoofd en de Prins Mauritsschool in Dirksland.

Na twee jaar studie Classroom English kregen de leerkrachten van beide scholen hun certificaat uitgereikt. In samenwerking met Early Bird, de landelijke organisatie voor meer, beter en vroeg Engels op school, werken beide scholen aan het neerzetten van kwalitatief hoogwaardig onderwijs in de Engelse taal voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8. Want daarvoor doen ze het: de leerlingen. "Zij verdienen het om vroeg in aanraking te komen met Engels als wereldtaal. Zij komen als wereldburgers al in hun opleiding en studie in aanraking met Engels en hoe prettig is het dan als zij in een doorgaande lijn zich deze taal eigen leren maken", aldus de organisatie.

Het werd een middag vol interactie en vol energie die de teams op elkaar overbrachten. Het behalen van het certificaat past in de meerjarendoelstelling die de beide scholen hebben, namelijk, de erkende Early Bird certificering. Early Bird gebruikt hiervoor de Early Bird Kijkwijzer. De EarlyBird-Kijkwijzer is erkend door het Europees Platform als toetsinstrument om te bepalen of een school voldoet aan de landelijke eisen voor vroeg vreemde talen onderwijs. Deze erkenning is het bewijs van het kwaliteitsbeleid van EarlyBird scholen.