Brei mee met 'Steekje los' op 'WWKIP'

SOMMELSDIJK - Breicafé 'Steekje los' is zaterdag 13 juni aanwezig op de historische markt op de Voorstraat in Sommelsdijk. Het ouderwetse sokken breien en het haken van omslagdoeken zal worden gedemonstreerd. Tijdens deze historische markt, georganiseerd door Rethorica, is het mogelijk om aan te schuiven met eigen brei/haakwerk.

In de afgelopen periode hebben de bezoekers van Breicafé 'Steekje los' dekseltjes van potjes omhaakt. Deze potjes, gevuld met snoep, zijn te koop op de historische markt. "Met het kopen van een potje snoep zorgt u ervoor dat 'Steekje los' ook in het nieuwe seizoen weer veel laagdrempelige activiteiten kan organiseren", aldus de organisatie.

WWKIP

Daarnaast roept 'Steekje los' iedereen op om om 13:30 uur aan te schuiven voor de actie in het kader van 'WWKIP' World Wide Knit In Public-day oftewel 'Wereld Wijde Dag om in het openbaar te breien'. Zaterdag 13 juni is wereldwijd uitgeroepen als dé dag om met elkaar in het openbaar te breien.

Goedgemutste breicampagne

'Steekje los' grijpt deze dag aan om te proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen met hun breiwerk. De opdracht is om een mutsje te breien voor de Innocentactie van het Ouderenfonds: www.degoedgemutstebreicampagne.nl . Ieder gebreid mutsje levert € 0,20 op voor het ouderenfonds.

Patronen, breinaalden en wol zijn aanwezig, maar….misschien is het handiger om thuis alvast een klein beginnetje te maken met het mutsje.