Afbeelding
Foto: pr

Zomerconcert Fanfare-orkest Vooruit

OUDE-TONGE - Donderdag 18 juni sluit Fanfare-orkest het muzikale seizoen af met een zomerconcert.

Vanaf 19.30 uur zal het orkest spelen voor of in CBS de Bron, Melkweg 75 te Oude-Tonge, afhankelijk van de weersomstandigheden.
Een aantal werken zal met behulp van het opleidingsorkest gespeeld worden. Tijdens dit concert zal het orkest afscheid nemen van dirigent Jurgen Nab, na een periode van 17 jaar dirigent geweest te zijn. Sinds 1998 heeft het orkest samen met Jurgen veel bijzondere concerten gegeven, in de RK kerk, in CBS de Bron, in zaal A van De Grutterswei, maar ook diverse concerten in de sporthal.

Diverse films werden opgenomen en afgespeeld tijdens de concerten. In 2009 en 2010 gaf Vooruit concerten met het werk 'Grijsoord' dat speciaal voor Vooruit werd gecomponeerd. Dit werk gaat over de Watersnoodramp en kwam tot stand dankzij de tomeloze inzet van oud-voorzitter en ere-lid Henk Braber sr, die helaas onlangs overleden is. Met dit werk behaalde Vooruit nog een eerste prijs met lof tijdens een concourswedstrijd in Terneuzen, wat grotendeels te danken was aan de muzikale inzet van dirigent Jurgen Nab.

Na de zomervakantie zal Vooruit verder gaan met dirigent Gert van der Weide. Met hem zal gewerkt worden aan de voorbereiding van een jubileumconcert op zaterdag 28 november 2015. Vooruit bestaat immers 90 jaar in 2015.

Ben je muzikant, ben je zelfs lid geweest van Vooruit en heb je zin om mee te komen spelen op dit Jubileumconcert, neem dan contact op met één der bestuursleden via fanfareorkestvooruit@gmail.com of via www.fanfareorkestvooruit.nl