Groen licht voor woningbouw Van Baerlestraat

DEN HAAG/NIEUWE-TONGE – De Raad van State ziet geen reden om woningbouwproject aan de Dominee Van Baerlestraat in Nieuwe- Tonge voorlopig in de ijskast te zetten, zo blijkt uit een voorlopige uitspraak.

De bewoners van de Burgemeester Overdorpstraat hadden gehoopt dat de Raad een streep door het bestemmingsplan zou zetten, onder meer omdat zij meer schaduw in de tuinen krijgen. Verder vrezen ze dat de het regenwaterriool op de erfscheiding schade zal oplopen als de nieuwe rijwoningen gebouwd worden.

De Raad stelt maandag in de uitspraak vast dat de meeste tuinen van de Overdorpstraat tussen de 30 en 35 meter diep zijn en dat enige schaduwwerking geen onoverkomelijk probleem moet zijn. Immers, ook de woningen van de Overdorpstraat liggen binnen een stedelijke omgeving en daar is enige schaduw geen onbekend verschijnsel. De kans dat de afwatering in het gedrang komt schat de Raad ook niet erg hoog in. Mocht het regenwaterriool al beschadigd raken tijdens de bouw dan zal de gemeente Goeree-Overflakkee alle schade herstellen. Met die toezegging neemt de Raad van State genoegen. Later dit jaar volgt nog een bodemzaak. Door deze uitspraak kan Woningbouwvereniging WoongoedGo in principe aan de slag. De woningbouwvereniging wil begin juli een begin maken met de bouw van 41 nieuwe woningen in de Van Baerlestraat. De oude rijwoningen zijn al gesloopt. Het grote verschil met de oude woningen is dat de nieuwe rijwoningblokken allen met de kopse kant naar de achtertuinen van de Overdorpstraatbewoners worden gebouwd.

(Persbureau Cerberus)