Jong Dameskoor Shira
Jong Dameskoor Shira Foto:

Concert in het teken van Hemelvaart en Pinksteren

Ouddorp - Zaterdag 23 mei 2015 organiseert Jong Dameskoor Shira een concert. Hieraan werken ook kinderkoor Kadosj uit Goedereede en Chr. Mannenensemble Goeree mee. De avond staat in het teken van Hemelvaart en Pinksteren.

De vaste koororganist Joost van Belzen zal de koor- en samenzang begeleiden op het orgel. Jong Dameskoor Shira zal muziek van de nieuwste CD gaan zingen. Het koor werkt mee aan een opname met koren van Peter Wildeman. Naast het Halleluja van Handel zingt het koor ook Nederlandstalige Psalmen en geestelijke liederen zoals: "Psalm 122, Waar vind ik rust? Psalm 106, Psalm 86 en het lied Bidden. Ook duo '4 handen' zal twee intermezzi verzorgen. Joost van Belzen en Peter Wildeman hebben een speciale jubileum-cd gemaakt: Beautiful (10 jaar duo '4 handen') op twee vleugels en The Amsterdam Orchestra o.l.v. Robert Cekov. Deze zullen ze tevens presenteren tijdens het concert. De nieuwe cd is dan één week oud. Kinderkoor Kadosj en Chr. Mannenensemble Goeree staan beide o.l.v. Berdien Dekker. Ze hebben ook net een CD opgenomen, dus het repertoire zit er goed in. Hun pianist Martin Kolff zal hen begeleiden op de vleugel. Ook is er deze avond ruimte voor Pinksterpsalmen en -liederen.
De kooravond zal plaatsvinden in de Doopsgezinde Gemeente te Ouddorp, Dorpstienden 3. De aanvang is om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Tijdens deze avond zal er gecollecteerd worden voor Hulp vervolgde Christenen (HVC). Daarnaast is de entree vanaf 12 jaar € 6,- en tot 12 jaar € 2,50. Reserveren is wenselijk, dat kan via www.peterwildeman.nl. Dameskoor 'Shira' zou zich graag versterken met vrouwelijke leden, zowel alt als sopraan. Voor meer informatie zie de website van het koor: www.dameskoorshira.nl.