De ondernemers van Plastyfix, met als vierde van rechts directeur Barend de Feijter. Foto: Plastifix.
De ondernemers van Plastyfix, met als vierde van rechts directeur Barend de Feijter. Foto: Plastifix. Foto: Plastifix

Studenten Hoornbeeck College opnieuw in finale

GOES - Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben studenten van het Hoornbeeck College Goes zich weten te plaatsen voor de finale 'Beste MBO Student Company van Nederland'. De acht economiestudenten bereikten dit mooie resultaat met hun product Plastyfix, een herkneedbare plastic.

Plastyfix is voor vele doeleinden te gebruiken, bijv. als vervanger van klei in het basisonderwijs. Het product is ook geschikt voor medische toepassingen, zoals protheses. De plastic kan na verwarming in bijna elke gewenste vorm gekneed worden en wordt na afkoeling keihard. Door de plastic opnieuw te verwarmen ontstaat weer een vormbare substantie, geschikt voor hergebruik.
Tijdens de halve finale in het ABN-AMRO hoofdkantoor in Amsterdam kregen de studenten de opdracht 5 personeelsleden te werven met de juiste competenties en passend binnen hun team. Het resultaat presenteerden ze vervolgens in een pitch aan de jury, die nog ook nog wat pittige vragen voor de ondernemers in petto had.
De jury prees de studenten uit Goes om hun originele product, goed uitgewerkte ondernemingsplan en hun teamspirit. Ook de internationale ambities van Plastyfix konden op enthousiasme van de jury rekenen. De jonge ondernemers zijn namelijk in vergevorderde onderhandelingen voor een grote order uit Dubaiā€¦
De begeleider van Plastyfix, Daniel van Iwaarden, zelf oud-directeur van een Student Company, denkt dat er nog wel meer in zit: "Na twee keer een tweede plaats moeten we nu maar eens de beste van Nederland worden". De Hoorbeeck-ondernemers zullen daarvoor op 10 juni a.s. de strijd aangaan met vier andere finalisten. Voor meer info. en bestellingen kan men terecht op: www.plastyfix.nl.