Afbeelding
Foto: pr

Trouwen in Örebrö

MIDDELHARNIS - Het kon nog net: trouwen in een Zweedse woning aan de Prinses Margrietstraat in Middelharnis. Op 30 april zijn Miny Grootenboer en Luud Barendrecht getrouwd in "hun Zweedse woning genaamd Örebrö" (vernoemd naar de gelijknamige plaats in Zweden).

Miny is in 2008 in deze woning komen wonen. In 2009 heeft zij Luud ontmoet, letterlijk aan de andere kant van haar schutting. Van het een kwam het ander en ze werden verliefd. Nu ruim vijf jaar later zijn ze getrouwd. In deze afgelopen vijf jaar is er heel wat veranderd in de Prinses Margrietstraat: de Zweedse woningen kwamen op de nominatie om gesloopt te worden. Dit heeft onder de bewoners van de Zweedse woningen voor veel onrust gezorgd. Inmiddels zijn de meeste woningen al gesloopt en enkele gerenoveerd. De woning van Miny en Luud zal in de toekomst ook worden gesloopt. Zij gaan dan ook deze zomer uitverhuizen. "Als we dan toch gaan trouwen dan het liefst onze Zweedse woning als trouwlocatie". Zij kregen hiervoor toestemming van Gemeente Goeree-Overflakkee en zijn daar heel dankbaar voor.

Afgelopen donderdag 30 april om 14.30 uur was het zover; in aanwezigheid van de trouwambtenaar Desiree van Halewijn, de getuigen, een bode en een fotograaf hebben Luud en Miny elkaar het ja-woord gegeven. Een huwelijk is een geweldig mooie gelegenheid om de periode van hun Zweedse woning af te sluiten, ook al zullen zij deze unieke woning met pijn in het hart verlaten.