Een archieffoto van van een eerdere TrekkerTrek door Wilko van Dam
Een archieffoto van van een eerdere TrekkerTrek door Wilko van Dam Foto: Wilko van Dam

TrekkerTrek Familiedag 2015 op zaterdag 16 mei

DIRKSLAND - Op zaterdag 16 mei wordt voor de zesde keer de TrekkerTrek Familiedag gehouden. De grootste krachtmeting van Goeree-Overflakkee. En ook nu weer georganiseerd door de afdeling Goeree-Overflakkee van Plattelands Jongeren Euro-Delta. Deze editie belooft weer een groot spektakel te worden. Nog grootser dan voorheen en met activiteiten voor jong en oud, voor mannen én voor vrouwen!

Nadat de eerste twee TrekkerTrek Familiedagen op een andere locatie op het eiland plaatsvonden, wordt de komende editie voor de vierde keer gehouden op en rond landbouwbedrijf De Wit, Philipshoofjesweg 77 te Dirksland. Met DeltaRent opnieuw als hoofdsponsor.

TrekkerTrek is afkomstig uit Amerika. Daar organiseerden in de jaren '50 van de vorige eeuw farmers op het platteland onderling wedstrijden. Ze daagden elkaar uit zo veel mogelijk gewicht, dat tijdens het trekken telkens werd verhoogd, zo ver mogelijk weg te slepen. In 1977 is deze sport naar Europa overgewaaid en wordt de TrekkerTrek, ofwel Tractor Pulling, nu in heel Europa fanatiek bedreven.

Op Goeree-Overflakkee wordt het evenement georganiseerd door de TrekkerTrek Commissie van de eilandelijke afdeling van Plattelands Jongeren Euro-Delta. Acht jongeren die hun schouders eronder zetten om ook dit jaar weer een knallend spektakel te maken van deze sport met landbouwtractoren.

Klassen

De trekkers worden verdeeld in meerdere klassen: de standaard gewichtsklasse, oldtimerklasse, hobbysportklasse en bikiniklasse. Dit jaar is er voor het eerst ook een Agri-Sportklasse. Op twee geprepareerde wedstrijdbanen doen vanuit alle regio's maar liefst 160 deelnemers mee. Naarmate het spektakel vordert, zullen steeds zwaardere tractoren hun krachten tonen en zijn de banen het toneel van brullende motoren en zwarte rookpluimen!
Tussen de wedstrijden door is er natuurlijk ook veel te zien en te beleven. Zo is er om de dames te vermaken dit jaar een speciaal Vrouwenplein. In diverse krampjes van Flakkeese ondernemers is van alles te vinden op het gebied van fashion, make-up, sieraden, lifestyle, food, planten en bloemen. En in een mini studio worden leuke fotoshoots gemaakt.

Voor de kids is er een groot kinderdorp. In de kinderboerderij kunnen ze allerlei dieren van dichtbij bekijken of zelfs aaien. Er is een hindernisbaan. Crossfanaten kunnen zich uitleven op een quadbaan. Natuurlijk is er een springkussen. En nieuw dit jaar is de spectaculaire bungeetrampoline, waarmee je wel acht meter hoog kunt springen…!
De TrekkerTrek Familiedag begint om 14.00 uur, met een openingstrek om 13.55 uur, en duurt tot 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 8,00 (vanaf 18 jaar) en € 4,00 voor 6- tot 18-jarigen.

De Pulling Party begint om 21.00 uur en om 02.00 uur is het feest afgelopen. Toegangskaarten voor de party kosten in voorverkoop € 10,00 en (indien nog voorradig) € 12,50 bij aankoop voor aanvang in de feesttent.

Kijk alvast ook op www.trekkertrekflakkee.nl.