Deelnemers aan de fietstocht onderweg. Archieffoto
Deelnemers aan de fietstocht onderweg. Archieffoto Foto: Archieffoto

20 mei eerste Eilanden-Nieuwsfietstocht van dit seizoen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op woensdag 20 mei zal in het kader van de – inmiddels traditionele – Eilanden-Nieuws fietszomer weer de eerste tocht worden gereden.

Het blijkt dat deze fietstocht ieder jaar meer deelnemers trekt en het evenement voorziet in een behoefte. De eerste tocht vertrekt deze keer vanaf De Staver in Sommelsdijk. De vertrektijd is 13.00 uur en vanaf 12.30 uur wordt er verzameld.

Het blijkt dat het evenement duidelijk in een behoefte voorziet, omdat er ieder jaar zich meer deelnemers aanmelden.

De Eilanden-Nieuwsfietstocht staat ook dit jaar weer onder auspiciën van het bekende duo Jaap van Nieuwenhuijzen en Hans Bruggeman. Door de zomer heen zullen er verschillende van deze tochten, verdeeld over het eiland, worden gehouden. De bedoeling is om met dit evenement 'de streek in het zonnetje te zetten' en zoveel mensen te laten genieten van het veel schoon dat het eiland te bieden heeft.

Tijdens de tocht zullen er onderweg weer verschillende stopplaatsen zijn bij bedrijven waar men kan rondkijken of iets kan eten.

Het slot van de fietstocht is weer bij De Staver, waar de deelnemers voor € 9,95 een etentje krijgen aangeboden. De kosten voor de tocht bedragen € 7,- (hiervan wordt de verzekering betaald en een deel van het bedrag is bestemd voor een goed doel. Dat is deze keer het Streekmuseum in Sommelsdijk.