De winnaars van de 'mooiste auto'.
De winnaars van de 'mooiste auto'. Foto: Cees van der Zandt

Geslaagde 11-dorpen Rally door Gentlemen en deauville.

GOEREE-OVERFLAKKEE - De regen mocht de pret zeker niet drukken tijdens de allereerste 11-dorpen Tour Rally die onlangs werd gereden van Oud-Beijerland naar Middelharnis. Er deden 45 equipes in bijzondere auto's mee. "Een groot succes", blikt Gert-Paul van't Hoff namens Gentlemen Mode uit Oud-Beijerland en damesmodewinkel deauville. uit Middelharnis en Numansdorp, die de rally hebben geïnitieerd en georganiseerd, tevreden terug.

Liefhebbers konden hun hart ophalen bij Tieleman Keukens toen de rit er aan het einde van de dag stopte. Eyecatchers als een Austin Healey, Ferrari's, een Rolls Royce Phantom, verschillende BMW-modellen van oud tot de supermoderne i.8 -elektrisch sportmodel, Porsche-modellen uit de jaren '80 tot de allernieuwste, een Maserati, een Jaguar, een Tesla waren er te zien. Maar bijvoorbeeld ook een Fiat 500 en een Mini.

De route die de auto's reden, startte in de Hoeksche Waard en voerde vervolgens naar Goeree-Overflakkee. Via het Bol Pijl-systeem navigeerden de deelnemers naar de verschillende controle- en stempel- en stopplaatsen, waar zij flesjes water en een versnapering kregen. "Het Bol Pijl-systeem (Tulip system) is een bepaalde manier van navigeren en dateert uit de jaren '50. Een bolletje ontspringt de weg, dat lijken net tulpjes. Vanaf de bol vertrekken de deelnemers en de zijwegen waaieren uit als een soort bloem, een tulp. Deelnemers hebben geen kaart voor zich, ze weten feitelijk niet waar ze heen gaan", legt Gert-Paul uit.

Het idee voor de Tour Rally is volgens hem spontaan via klanten van beide winkels ontstaan. "Het zijn de klanten die de sfeer maken en zo is het ook gegaan. Iedereen had er veel zin in. Er waren mensen die niemand kenden en aan het eind van de avond, na het diner, zeiden zelfs vrienden te hebben gemaakt. Veel mensen kwamen spontaan naar Tieleman om te kijken en de kinderen hebben een rondje kunnen maken in oude Ferrari's."

Open dak

Enkele die-hards hebben zelfs de hele dag met een open dak in hun cabrio gereden. De oudst meerijdende auto was een Volkswagen Kever uit 1957 (team 39), de auto die door de deelnemers is uitgeroepen tot Car of the rally 2015 is een Chevrolet Corvette (team 36), de winnaar van de 11-dorpen Rally reed in een Porsche 911 (team 40) en de winnaressen van de dames -er reden twee dames equipes mee- reden in een BMW i.8 (team 8).

Gentlemen en deauville. zijn van plan om volgend jaar weer een 11-dorpen Rally te organiseren en hopen dat er dan nog meer dames equipes mee zullen doen! Heeft u belangstelling om volgend jaar mee te doen? U kunt zich nu al aanmelden via info@deauville-grande.nl.

Tekst Mirjam Boertje, Cees van der Zandt, www.eisseec.nl