Het interieur van 2B nieuwe stijl. Foto-inzet: Imke Buijze, de 13-jarige dochter van Daan Buijze, opende vrijdagmorgen na het lostrekken van een strik voor de winkelingang met een weids welkomstgebaar de winkeldeuren van 2B. Foto's: Hans Villerius
Het interieur van 2B nieuwe stijl. Foto-inzet: Imke Buijze, de 13-jarige dochter van Daan Buijze, opende vrijdagmorgen na het lostrekken van een strik voor de winkelingang met een weids welkomstgebaar de winkeldeuren van 2B. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

2B heropent in New York stijl op nieuwe locatie op D'n Diek

MIDDELHARNIS – Een positief signaal op D'n Diek in Middelharnis: geen sluitende winkel, maar één die verhuist naar een ander plekje, daar flink uitbreidt en na opening aan het publiek een winkelinterieur presenteert die klinkt als een klok. Met sferen en een winkelbeleving die rechtstreeks uit New York komen. En uit nóg 'n aantal plaatsen, ook in Nederland. 2B, voorheen gevestigd aan Zandpad 6, opende afgelopen vrijdagmorgen op Zandpad 30 de winkeldeuren. En als het initiatief en de aanpak van deze ondernemer – Daan Buijze, van de bekende confectiewinkel Buijsse Mode – model mag staan voor de toekomst van heel D'n Diek, dan biedt dat zeker perspectief voor hét winkelcentrum van Goeree-Overflakkee.

Door Hans Villerius

Gestart eind jaren negentig van de vorige eeuw, toen nog JB Jeans Store geheten, begon Daan Buijze aan de Westdijk in Middelharnis een winkel in damesmode voor "jongvolwassenen", zoals hij het noemt, zo'n beetje voor de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit om ook een klantengroep te bedienen die wat minder te makken heeft en voor wie de 'grote winkel' net wat te duur is. In 2005 was het kledingwinkeltje – slechts 25 vierkante meter groot – dusdanig uit haar jasje gegroeid dat een verhuizing naar Zandpad 6 volgde, naar een winkelruimte die vier keer zo groot was. Bij die gelegenheid werd ook de naam veranderd in 2B. "Je kan deze naam op twee manieren opvatten", legt Daan uit: "als tweede Buijze winkel, of dat 't hier de 'place to be' is voor jonge damesmode. In ieder geval spreek je 't wel in 't Engels uit, dus als 'toe bie'. Net zoals alles in de winkel trouwens in 't Engels vermeld staat". In de jaren die volgden zette het succes van 2B zich voort en na tien jaar was ook deze winkelruimte aan een maatje groter toe. Concrete ideeën had Daan hier nog niet voor, totdat het pand direct naast zijn andere winkel, Buijsse Mode, te koop kwam. Daan kocht 't meteen aan om híer een totaal vernieuwde 2B in te realiseren. Inspiratie voor het winkelinterieur deed hij hoofdzakelijk op in New York. Een aansprekende stoere sfeer waarin 'beleving' de boventoon voert, dat wilde hij ook op D'n Diek, in 2B nieuwe stijl. Met ruwe muren, stoere gordingen en balken in 't zicht, doorleefd hout zowel tegen een deel van het plafond als op de vloer, tegelelementen in het gebied rond de kassa, twee fraaie zuilen halverwege de winkel en een vintage winkelinventaris, zo heeft Daan Buijze – naar eigen inzichten en zonder tussenkomst van een interieurarchitect – een resultaat neergezet dat een aanwinst voor D'n Diek mag zijn. Ook de voorgevel van het pand heeft hij onder handen genomen, met een gevelindeling die zo veel mogelijk in originele staat is teruggebracht.
Marco Born van Architectenburo Born heeft de wensen van Daan uitgewerkt en in 3D gezet en richting gemeente de nodige formaliteiten verzorgd, terwijl aannemersbedrijf Wielhouwer als hoofdaannemer de bouwtechnische kant van de zaak voor z'n rekening nam.
Boven de winkel wordt nog gewerkt aan het realiseren van een appartement waarin één á twee personen kunnen wonen. En eronder is een kelder die dienst doet als magazijn voor 2B en als berging voor het appartement boven de winkel.
Met een team van vier medewerksters heeft 2B een kledingassortiment dat qua stijl geheel aansluit bij de winkel zelf: los, stoer en jeans gerelateerd, met merken als Only, Tommy Hilfiger Denim, LTB by Little Big, Pieces, Sisters Piont, Broadway en S. Oliver Denim. "Met de losse, laagdrempelige sfeer die de winkel eigen is, kunnen meiden hier zo binnenstappen voor een stel toffe kleren", zegt Daan. "En natuurlijk voor een heel gave winkelbeleving!"
Zie voor meer informatie http://2b-trends.nl. En voor meer foto's www.eilandennieuws.nl.

Het interieur van 2B nieuwe stijl. Foto-inzet: Imke Buijze, de 13-jarige dochter van Daan Buijze, opende vrijdagmorgen na het lostrekken van een strik voor de winkelingang met een weids welkomstgebaar de winkeldeuren van 2B. Foto's: Hans Villerius
Afbeelding
Afbeelding